Ο γύρος του κόσμου φτιαγμένος σε έξι μέτρα

Για να εορτάσουν τη συνεργασία του αερολιμένα του Χίθροου στο Λονδίνο και των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων στο Κιου, παρήγγειλαν στην καλλιτέχνιδα Βανέσα Μπαραγκάου (Vanessa Baragao) να δημιουργήσει μια μεγάλων διαστάσεων βοτανική ταπισερί.

Χρησιμοποιώντας μια ευρύτατη γκάμα τεχνικών πλεξίματος, η καλλιτέχνις από την Πορτογαλία σχεδίασε και φιλοτέχνησε μία επιφάνεια ύφανσης η οποία «μιμείται» έναν χάρτη του κόσμου. Με νήμα, αναπαρίστανται οι διαφορές στο κλίμα και την τοπογραφία της Γης: οι έρημοι της Αφρικής και της Αυστραλίας αποδίδονται με ζεστά χρώματα, οι υψηλές βουνοκορφές της Ασίας με βαθύ πράσινο.

Η καλλιτέχνις ενσωμάτωσε επίσης και φυτά, χαρακτηριστικά ορισμένων περιοχών, όπως το Gingko bilboa της Κίνας, το Cypripedium calceolus που απαντιέται στην Ευρώπη, το καφεόδεντρο της Αφρικής. Η Μπαραγκάου επένδυσε 520 ώρες εργασίας στο μήκους έξι μέτρων έργο, το οποίο είναι όλο φιλοτεχνημένο στο χέρι.

Εκτίθεται στον χώρο αναχωρήσεων στο Χίθροου σαν απόηχος των από διάφορα μέρη του πλανήτη κοσμογυρισμένων ταξιδιωτών που περνούν από εκεί. Η Βανέσα γεννήθηκε στον νότο της Πορτογαλίας, στην πόλη Αλμπουφέιρα, αν και πλέον έχει την έδρα της στο Πόρτο, στον βορρά της χώρας. Την περίοδο που στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας έκανε μεταπτυχιακό σε ντιζάιν μόδας και υφασμάτων δημιούργησε το Studio Vanessa Baragão. Το στούντιο εστιάζει σε τεχνικές κατασκευής στο χέρι και σε νήματα τα οποία έχουν πετά ως απορρίμματα η βιομηχανία για να δημιουργήσει υφάσματα για εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.