Βραβείο κοινού απέσπασε η ταινία «Sunrise in Kimmeria»

Μετά το Cyprus Film Days 2018 και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία του Σάιμον Φαρμακά (Simon Farmakas) ταξίδεψε μέχρι το Φεστιβάλ Ταινιών του Σακραμέντο.

Η ταινία "Sunrise in Kimmeria" απέσπασε το βραβείου κοινού την Κυριακή στα πλαίσια του Φεστιβάλ που έγινε για 4η συνεχόμενη χρονιά.
Πριν από μερικούς μήνες ο Σάιμον Φαρμακάς είχε πάρει επισης το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 17th Nachalo Film Festival 2018 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
Το Sunrise in Kimmeria είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σάιμον Φαρμακά και μέχρι τώρα έχει αποσπάσει θετικά σχόλια.

Η ταινία:

Η ιστορία εκτυλίσσεται σ' ένα μικρό (φανταστικό) κυπριακό χωριό που, όπως όλα τα χωριά κι ακόμα παραπάνω, στελεχώνεται από γραφικούς, ενίοτε χαριτωμένους, ήρωες. Εκεί, μια φωτεινή μέρα, θα πέσει ένα... ούφο από τον ουρανό, ένα σφαιρικό πυρακτωμένο αντικείμενο και θα προσγειωθεί στη νεκρή ζώνη, στο χωράφι του Σκεύου. Ο Σκεύος είναι ένας συμπαθής loser, επιβαρυμένος με τα χρέη του πατέρα του: αγαπά τη Μαρία που διαγωνίζεται στα τοπικά καλλιστεία της γιορτής της πατάτας και ψάχνει να βρει αν ζει η Σουηδέζα μητέρα του.
Ο Σκεύος θα θελήσει να πουλήσει μυστικά το ούφο σ' έναν τοκογλύφο για να ξεχρεώσει κι οι υπόλοιποι χωριανοί, από τις Αρχές ως τον καφετζή, το θέλουν για δικούς τους σκοπούς: μόνο που το ούφο είναι μέρος ενός διεθνούς συστήματος εντοπισμού κι έτσι το διεκδικούν επιπλέον ο ΟΗΕ, οι Βρετανοί και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Κι έτσι ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με ιερό δισκοπότηρο για όλους τους υπόλοιπους το ούφο και για τον Σκεύο κάτι εξίσου άπιαστο, την ευτυχία.

Συντελεστές: Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σάιμον Φαρμακάς, Παραγωγοί: Αντώνης Φαρμακάς, Στέφανος Φαρμακάς, Διευθυντής Φωτογραφίας: Βλαδίμηρος Σούμποτιτς, Μοντάζ: Αλίκη Παναγή, Μουσική: Άδωνις Αλετράς, Σχεδιασμός Ήχου: Χρήστος Κυριακούλλης, Κοστούμια: Κατερίνα Τάκκα, Σκηνικά: Λίζα Τσουλούπα, Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου, Παραγωγή: Fotocine Studios Ltd.
Συμπαραγωγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διανομή: Κίκα Γεωργίου, Άθως Αντωνίου, Ανδρούλα Ηρακλέους, Αντώνης Κατσαρής, Λένια Σορόκκου, Ανδρέας Μελέκκης, Κρις Γκρέκο, Tim Ahern, Peter Brooke, Kieron Jecchinnis

Ο Σάιμον Φαρμακάς είναι Κύπριος σκηνοθέτης. Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο καλύτερης κυπριακής ταινίας. Από την πρεμιέρα της πρώτης μικρού μήκους ταινίας του «Πωλείται Αεροδρόμιο (2006)» μέχρι σήμερα, έχει μια σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο του κυπριακού σινεμά. Η ταινία «Sunrise in Kimmeria» είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Πηγή: euronews.com

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:13

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.