Bιβλίο «Αγγιγμα Ψυχής» για το δράμα των αγνοουμένων

Ένα βιβλίο - αφιέρωμα στο δράμα των αγνοουμένων και των συγγενών τους που γράφτηκε από τη Γεωργία Παύλου ως προσφορά στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα της, Παναγιώτη Παύλου Χατζηπαναγιώτου, παρουσιάστηκε απόψε στη Δημοσιογραφική Εστία.


 
Η κηδεία του Παναγιώτη Παύλου Χατζηπαναγιώτου τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου της γενέτειρας του, στον Πολύστυπο, στις 26 Δεκεμβρίου 2016.
 
Την παρουσίαση του βιβλίου, που φέρει τον τίτλο «Άγγιγμα Ψυχής», χαιρέτισε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα και μια διείσδυση στο δράμα των αγνοουμένων, που αγγίζει πραγματικά τις ψυχές όλων.
 
«Φιλοξενώντας μας στα κατάβαθα της ψυχής του κάθε συγγενούς αγνοουμένου, η Γεωργία Παύλου προσπάθησε, και πέτυχε με το βιβλίο της, να μας κάνει να διεισδύσουμε περισσότερο στο δράμα των αγνοουμένων. Να μας κάνει κοινωνούς του συγκλονισμού που αισθάνονται σηκώνοντας για χρόνια το σταυρό του μαρτυρίου τους», είπε ο κ. Φωτίου σε χαιρετισμό του, που αναμεταδίδεται από το ΓΤΠ.
 
Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ούτε προς στιγμή το δράμα των αγνοουμένων, συνέχισε, την εξαφάνιση τόσων ψυχών, την πολύχρονη αγωνία των δικών τους, το μεγάλο έγκλημα εις βάρος τους, τη βαρβαρότητα και την αγριότητα εν γένει του Αττίλα και τις τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας για τη μακρά εκκρεμότητα του ζητήματος και την έλλειψη της δέουσας συνεργασίας εκ μέρους της.  
 
«Είναι ντροπή και πρόκληση για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, 46 χρόνια μετά και ακόμα να αναζητούν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων και να εμπαίζονται με τακτικισμούς και σκοπιμότητες από την κατοχική δύναμη», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Φωτίου σημείωσε πως οι προσπάθειες για επίλυση της τραγωδίας δεν αποτελούν βάλσαμο στον πόνο και στην αγωνία των οικογενειών, ωστόσο διαβεβαίωσε πως πολιτεία και συγγενείς, παρά την απογοήτευση και την πικρία, δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι τη διευκρίνιση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου.

«Είναι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, που πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ένα σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, οι δυσκολίες και η αδιαλλαξία της κατοχικής δύναμης. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι όπως επιτέλους η κατοχική δύναμη συνεργαστεί σε ένα πλαίσιο αρχών και αξιών, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος προς όφελος των δοκιμαζόμενων οικογενειών», είπε.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.