Μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση αύριο στη Λευκωσία

Μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στο κέντρο της Λευκωσίας αύριο Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 4:00 μέχρι 6:00 μ.μ. και το πρώτο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων Schoolfest 2019 την ίδια μέρα στις 7:00 μέχρι 9:00 μ.μ. 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δημοσιογραφική διάσκεψη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Δήμο Λευκωσίας, με θέμα τις δράσεις για τη Μέρα Τραγουδιού 2019. 

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε ότι ο θεσμός αγκαλιάστηκε από το κοινό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, εφόσον μετά από την περσινή επιτυχία των 1000 χορωδών, φέτος θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2000 χορωδοί από εβδομήντα και πλέον σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Τα μουσικά σύνολα θα παρουσιάσουν ποικίλο ρεπερτόριο, όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά. σχηματίζοντας στη λήξη της δράσης τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να στηρίξει ευρύτερα την ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας, δίνοντας ώθηση στην ελεύθερη πολιτιστική έκφραση μέσα από κάθε μορφή τέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο και ως μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επιδιώκεται η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της επίσημης εκπαίδευσης και των Δήμων και Κοινοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη μίλησε η κ. Λεώνη Ορφανίδου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας. Η κ. Ορφανίδου αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη επιτυχία του θεσμού της Χορωδιακής Παρέλασης καθώς και στην νέα δράση το Schoolfest 2019, που απευθύνεται στη νέα γενιά και όχι μόνο, στην οποία θα παρουσιαστούν νεανικά συγκροτήματα όπως οι «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες» και η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018. Κλείνοντας, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία των δράσεων της Μέρας Τραγουδιού 2019 στο πλαίσιο των πολιτιστικών στόχων του Δήμου Λευκωσίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η προώθηση της φωνητικής μουσικής στην κοινότητα και η καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο.

Πηγή: ΥΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.