Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %15 %589 %2019 %15:%Μαρ

Παραδίδονται δύο ακόμη μνημεία στην εντός των τειχών Αμμοχώστου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παραδίδεται την ερχόμενη Τετάρτη η εκκλησία της Αγίας Άννας και το τζαμί των βυρσοδεψών στην εντός των τειχών κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, μετά την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.


 
Η τελετή παράδοσης των δύο μνημείων είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Δεκέμβριο, ακυρώθηκε όμως μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στα κατεχόμενα και οι οποίες στοίχησαν τη ζωή σε τρία άτομα.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου, η τελετή παράδοσης συμβολίζει τη «μάχη που δίνει η Τεχνική Επιτροπή ενάντια στην καταστροφή» η οποία, όπως είπε, είναι συνεχής.
 
Απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα για να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για τη διάσωση των μνημείων. Αναφερόμενος στην πρόσφατη κατάρρευση τμήματος της εκκλησία στους Αγίου Ιακώβου, αλλά και μέρους των τειχών της παλιάς Λευκωσίας στη νεκρή ζώνη ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι «χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη η Tεχνική Επιτροπή για να ανταποκριθεί στον ρόλο της».
 
Είπε παράλληλα ότι μετά την κατάρρευση μέρους των τειχών, η Τεχνική Επιτροπή θα επεκτείνει τις παρεμβάσεις που προετοίμαζε στα σημεία που ενδεχομένως παρουσιάζουν διάβρωση, ενώ έχει ήδη στη διάθεσή της μια πρώτη μελέτη και κοστολόγηση του έργου από εμπειρογνώμονες.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)