"ΚΑΤΑ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ"! από το Θέατρο Ανεμώνα

Το υπέροχο νεοελληνικό έργο Κατά δικός μου των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή,Νίκου Σταυρακούδη, ανεβάζει το Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα έργο τρομακτικά επίκαιρο και τόσο σημαντικό στις μέρες μας όπου η ξενοφοβία και ο κοινωνικός ρατσισμός εξαπλώνονται εφιαλτικά και στην μικρή μας πατρίδα.

Το έργο καταγράφει με χιούμορ αλλά και διεισδυτική ματιά τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικά αστείο! Μια σύγχρονη κωμωδία με έντονους ρυθμούς και ανατροπές, που καυτηριάζει ό,τι μας κάνει και φοβόμαστε, ό,τι μας κάνει ξένους μ’ εμάς τους ίδιους..ενώ το έργο ακολουθεί ολοφάνερα την πορεία της κωμωδίας, παρεκκλίνει υπογείως της πορείας του και αναμειγνύεται με τον κοινωνικό προβληματισμό, ψέγοντας ποικίλες καταστάσεις. Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες, αυτές οι αλήθειες οι σκληρές, που καθηλώνουν μια κοινωνία υπενθυμίζοντας της το πραγματικό της πρόσωπο!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ένας Ιρανός μετανάστης, ο Καρίμ, μπαίνει στο σπίτι μιας υστερικής φιλολόγου, της Καίτης, για να κλέψει. Καθοδόν όμως προς την κρυψώνα του τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του ένας ασυνείδητος μεθυσμένος Έλληνας και τον εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Συμπτωματικά ο οδηγός αυτός είναι ο σύζυγος της Καίτης, ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι χρήστης ουσιών και η Καίτη στην προσπάθεια της να σώσει τον βουτηγμένο στις καταχρήσεις Γιάννη πασχίζει να αποσιωπήσει το γεγονός, όχι επειδή αγαπάει τον Καρίμ – αφού αυτός είναι ένας κλέφτης! - αλλά γιατί θέλει να φέρει κοντά της τον σύζυγο της.. μάταια όμως προσπαθεί καθώς συνηδητοποιεί ότι έπεσε θύμα της δικής της “απάτης”, των δικών της φόβων απέναντι στο ξένο και ανοίκειο στοιχείο, παρασυρμένη από τις κοινωνικές επιταγές. Στο μεταξύ ο Καρίμ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της Καίτης, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ. Ολοι οι παραπάνω και δύο χαρακτήρες ακόμα –ένας φίλος του Καρίμ, έμπορος ναρκωτικών και ένας φίλος του Γιάννη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαιτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Αλεξία Παπαλαζάρου 

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:Άντης Παρτζίλης 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ:Βασίλης Πετεινάρης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ,ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΕΤΡΟΥ,ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΝΤΙΜΟΝΟΥ 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ:ΚΩΣΤΑΣ ΒΗΧΑΣ

Μουσική επιμέλεια:Αλεξία Παπαλαζάρου

Βοηθός Σκηνογράφου:Μόνικα χατζηβασιλείου

Χειρισμός φωτισμού&ήχου:Έλενα Γιώργαλλου

Γραφικά:Θέο Πέτρου

Μακιγιάζ Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες:Χρήστος Αβρααμίδης

"ΚΑΤΑ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ"! των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή,Νίκου Σταυρακούδη. Ένα έργο όπου υπόσχεται πολύ πολύ γέλιο μα και αυθεντική συγκίνηση…ένα υπέροχο έργο με πανέξυπνο χιούμορ και ένα καυτό επίκαιρο θέμα!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 20:30 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΜΕΧΡΙ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ:
ΠΑΦΟΣ: ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤIOY ΛΑΡΝΑΚΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛIOY
ΛΕΜΕΣΟΣ: ΕΘΑΛ, ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 70007721

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.