Εκδήλωση για τη σύγχρονη παιδική και νεανική λογοτεχνία στο Σπίτι της Κύπρου

Εκδήλωση για τη σύγχρονη παιδική και νεανική λογοτεχνία της Κύπρου πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 45 χρόνων του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ).

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σπίτι της Κύπρου, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΚEΠΒ), με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο  συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους, τα κοινά οράματα και τις κοινές επιδιώξεις του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Αίγλη Τούμπα, μέλος IBBY CY - Κ.Σ.Π.Ν.Β. και η Βασιλική Νίκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της IBBY - Κ.Ε.Π.Β., οι οποίες μίλησαν για την αγαστή συνεργασία των δύο συνδέσμων, που για περισσότερο από 45 χρόνια υπηρετούν το παιδί, τη φιλαναγνωσία, καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με τη λογοτεχνική δημιουργία για παιδιά και νέους σε τοπικό και οικουμενικό επίπεδο.

Οι βραβευμένοι Kύπριοι συγγραφείς παιδικού και νεανικού βιβλίου, Φυτούλα Βακανά, Αντώνης Σέργης και Μαρία Πιερή-Στασίνου, παρουσίασαν το έργο τους, μίλησαν για το ταξίδι και την περιπέτεια της συγγραφής, την αγάπη για τα παιδιά και τις πηγές έμπνευσής τους. Στη συνέχεια, συνομίλησαν με το κοινό, απαντώντας σε ερωτήματα για τα βιβλία και τους ήρωες τους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στην Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
05:51
Πόλεμος στο Ισραήλ: Προ των πυλών η επιχείρηση στη Ράφα
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.