Έκθεση τέχνης 54 καλλιτεχνών στην Πάφο

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο η δημιουργική έκθεση #recalling, ‘’ανακαλώντας το 2018 “ στο πλαίσιο της οποίας οι καλλιτέχνες καλούνται να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που πέρασε, αποτυπώνοντας σε δημιουργίες τους τα προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες.

Σε δηλώσεις της  στο ΚΥΠΕ η Κατερίνα Φουκαρά ζωγράφος, εκ των διοργανωτών, ανέφερε πως στην έκθεση recalling παρουσιάζονται έργα 54 καλλιτεχνών, νέων και παλιών από όλη την Κύπρο,  με θέμα τον χρόνο, τον  χρόνο που περνάει, τα αποτελέσματά του, γεγονότα - σταθμούς.
Η κ. Φουκαρά ανέφερε πως οι  καλλιτέχνες μέσω της έκθεσης έχουν  την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους και να φτιάξουν νέα έργα «ανακαλώντας» στη μνήμη τους γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2018.
Μπορεί , όπως εξήγησε, να είναι οποιοδήποτε γεγονός, πολιτικό ή οικονομικό, ιδιωτικό ή δημόσιο, παγκόσμιο ή τοπικό, ελάχιστης ή μείζονος σημασίας. Οι δημιουργίες συνέχισε, μπορεί να είναι εγκατάσταση, ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, κεραμική, video art, φωτογραφία ή κολλάζ.
Πρόσθεσε μάλιστα, πως η έκθεση  αποτελεί για τους παρευρισκόμενους μια ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή τέχνη, αφού εξήγησε σ’ αυτήν συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο .
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είπε είναι οι ζωγράφοι Γιώργος Κοτσώνης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Χρίστος Φουκαράς, Μύριαν Μακόνον, Φρόσω Ανδρέου, Ρήνος Στεφανής, Σούζαν Μπάργκαρ, Πόλη Νικολάου, Θέκλα Παπαδοπούλου και άλλοι.
H ζωγράφος από τη Λευκωσία Φρόσω Ανδρέου, μιλώντας για το έργο της που απεικονίζει μια γυναικεία φιγούρα, ανέφερε πως το μήνυμα που θέλει να στείλει, είναι ότι όταν απωλέσουμε από την ψυχή μας τον θυμό και τις αρνητικές σκέψεις μπορούμε να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα.
Εξάλλου ο ζωγράφος Αριστοτέλης Δημητρίου από την Πάφο, ανέφερε πως το έργο που εκθέτει,  απεικονίζει ένα γυμνό στην θάλασσα από το καλοκαίρι του 2018. Επ΄ ευκαιρίας της έκθεσης είπε ο κ. Δημητρίου, οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες αλλά και με το κοινό.  
Με το πρόσφατο έργο του υπό τον τίτλο “ καλοκαιρινή μελωδία” συμμετέχει ο ζωγράφος Γιώργος Κοτσώνης. Στο έργο του ο κ. Κοτσώνης έχει ζωγραφίσει δύο κοπέλες που κάθονται στην παραλία εκ των οποίων η μία παίζει φλάουτο. Είπε πως το μήνυμα που στέλνει ο συγκεκριμένος πίνακας είναι μια αισιοδοξία και μια αγάπη προς την γυναικεία μορφή.
Η  καλλιτεχνική Διευθύντρια του Πάφος 2017 και νυν Διευθύντρια του Ριάλτο  Γεωργία Ντέτσερ που παρέστη στην έκθεση ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως χαίρεται που συνεχίζονται δράσεις στην Πάφο μετά την εποχή της ΠΠΕ  Πάφος 2017.
Ο Λεόντιος Τσιέλεπος εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου που είναι χορηγός  της εκδήλωσης, είπε πως είναι η 2η χρόνια που η Τράπεζα στηρίζει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης την συγκεκριμένη έκθεση. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη συνεργασία που υπάρχει με το ξενοδοχείο Αλμύρα για την διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.
Σημειώνεται πως στην έκθεση συμμετείχαν μόνο  επαγγελματίες καλλιτέχνες και μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:15

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.