«...di Amori e Lamenti...» από Πρεσβεία Ελλάδας και 'Ιδρυμα Φάρος

Με ένα συναρπαστικό ανθολόγιο μπαρόκ ερωτικών τραγουδιών και θρήνων με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο στο τσέμπαλο και τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα με τίτλο «...di Amori e Lamenti...» συνεχίζει την πολιτιστική της δράση στο νησί η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, η οποία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, διοργανώνει συναυλία των δύο καλλιτεχνών, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στο The Shoe Factory στη Λευκωσία.

Χρυσικόπουλος και Μπάκα ερμηνεύουν για το φιλόμουσο κοινό έργα των Χένρι Πέρσελ, Κλαούντιο Μοντεβέρντι, Στέφανο Λάντι και άλλων.

Ανακοίνωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας αναφέρει ότι «ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος έχοντας σπουδάσει τσέμπαλο από μικρή ηλικία και με τεράστια εμπειρία σε ρεπερτόριο που εκτείνεται από τα πρώιμα μαδριγάλια μέχρι τις όπερες του Ροσσίνι, κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως μαέστρος και έχει διευθύνει θρυλικές ορχήστρες και σύνολα μπαρόκ μουσικής ανά το παγκόσμιο».

Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται οι «Venice Baroque Orchestra, Irish Baroque Orchestra, Bach Consort Wien» ενώ «έχει εμφανισθεί σε αίθουσες όπως Festspiele στο Χάλε, Theater an der Wien, Όπερα Δωματίου Βιέννης, Wigmore Hall, Όπερα του Μπαϊρόιτ, και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τη δισκογραφία του καθώς και τις τιμητικές διακρίσεις όπως Choc du Monde de la Musique και Melomano de Oro».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μεσόφωνος, Θεοδώρα Μπάκα, έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε σημαντικές αίθουσες ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Θέατρο του Champs-Élysées στο Παρίσι, Theater an der Wien, Εθνικό Θέατρο Sao Carlos της Λισαβώνας, Opernhaus του Μπαϊρόιτ, και κρατικά θέατρα Φεράρα, Μόντενα, Βρέμης».

Το ρεπερτόριό της, πλούσιο και πολυδιάστατο, εκτείνεται από έργα της εποχής του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και της Μπαρόκ, στον Μότσαρτ και τον Ροσσίνι, το Γερμανικό Λιντ, την όπερα του 19ου και 20ου αιώνα μέχρι τη σύγχρονη μουσική αλλά και τη μουσική της Ελλάδας.

Η εκτενής δισκογραφία της κέρδισε εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο καθώς και τη διάκριση Diapason d’or το 2014.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.