Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ 'Κύπρια' καλεί σε υποβολή προτάσεων

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ» καλεί καλλιτέχνες και οργανισμούς της Κύπρου και του εξωτερικού, που ενδιαφέρονται, να υποβάλουν προτάσεις παραστατικών τεχνών (Θέατρο, Χορός, Μουσική, Όπερα, Μιούζικαλ, Παιδικές Παραστάσεις, Site-Specific παραστάσεις ή συνδυασμός αυτών και παραστάσεις σε μη συμβατικούς χώρους χωρίς εισιτήριο - θέατρο του Δρόμου, παραστάσεις ή δράσεις σε πλατείες κ.λπ.), για μελέτη και πιθανή ένταξη τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η διαδικασία υποβολής των προτάσεων απλοποιείται από φέτος και θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected], με κοινοποίηση στο [email protected], το αργότερο μέχρι την 22η Φεβρουαρίου 2019.

Στο πλαίσιο των νέων διαδικασιών του Φεστιβάλ, παράλληλα με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων, ο Καλλιτεχνικός διευθυντής θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να κάνει προτάσεις προς σημαντικούς καλλιτεχνικούς οργανισμούς και καλλιτέχνες ή/και να προκαλεί προτάσεις από αυτούς ή ακόμα να προτείνει συγκεκριμένες καλλιτεχνικές συνέργειες, με στόχο το καλύτερο δυνατόν πρόγραμμα που θα ελκύει με την τόλμη, την καινοτόμο προσέγγιση και την πρωτότυπη δομή του, αλλά κυρίως με την ποιότητα και την αισθητική αρτιότητα των παραγωγών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση παραγωγών παραστατικών τεχνών που να διασφαλίζουν ένα εξαιρετικά υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με στόχο την εξύψωση του καλλιτεχνικού αισθήματος του κοινού, η παρουσίαση παραγωγών που να προβάλλουν πανανθρώπινες αξίες και προβληματισμό πάνω σε κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα της εποχής μας μέσα από μια διαχρονική προσέγγιση, η παρουσίαση παραγωγών που να είναι πρωτότυπες και σύγχρονες στην σκέψη και σύλληψη, η παρουσίαση παραγωγών πέραν της πεπατημένης που να λειτουργούν με ένα ανατρεπτικό και συνάμα δημιουργικό τρόπο και που να καλύπτουν όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών. Επίσης θα δίνεται κάποια ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτόμα προσέγγιση.

Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ενθαρρύνει, παράλληλα, τις συνεργασίες Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών με στόχο τον εμβολιασμό της κυπριακής δημιουργίας στον χώρο των παραστατικών τεχνών με νέες ιδέες και προσεγγίσεις.

Το τελικό πρόγραμμα, όπως θα διαμορφωθεί, θα πρέπει να τονίζει τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ. Οι εντόπιες παραγωγές που τυγχάνουν στήριξης από άλλους θεσμούς όπως το «ΘΥΜΕΛΗ» και από προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο Φεστιβάλ.

Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ο οποίος και θα καταρτίσει το τελικό πρόγραμμα με βάση το σύνολο των δεδομένων που έχει μπροστά του, τα οικονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού και σε συνδυασμό με τους γενικότερους στόχους του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα θα υποβληθεί στον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για έγκριση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Άντη Παρτζίλη, στο τηλέφωνο 99 689 543, από τις 09.00-13.30 και 16.00-18.00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και στο email: [email protected].

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:50

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.