Ολοκληρώθηκαν οι «Κυπριακές Στιγμές» σε Κολωνία και Βόννη

Στην Κολωνία και Βόννη πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου η πολιτιστική σειρά εκδηλώσεων, «Κυπριακές Στιγμές», που διοργανώνει το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στο Γερμανία τα τελευταία δέκα χρόνια στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, τα εγκαίνια έγιναν στις 16 Νοεμβρίου στο παλιό Ενεχυροδανειστήριο της Κολωνίας (Altes Pfandhaus), γνωστό κυρίως για τζαζ κοντσέρτα, με ένα μουσικό ταξίδι σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ, με έντονα έθνικ στοιχεία και εμπρεσιονιστική αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Τέσσερις δεξιοτέχνες του είδους, ο Ανδρέας Γεωργίου (8χορδη κλασσική και 16χορδη ακουστική κιθάρα), η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου (φωνητικά), ο Ρόδος Παναγιώτου (τύμπανα και κρουστά) και ο Rodrigo Caceres (ηλεκτρικό μπάσο), ανέπτυξαν συνθέσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων αλλά και πιο πρόσφατες του Ανδρέα Γεωργίου, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ethnic-Jazz.

Προστίθεται ότι στις 17 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάστηκε στη Βόννη σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο In Situ Art Society ένα πρόγραμμα ηλεκτροακουστικής μουσικής με τους Γιάννη Κυριακίδη και Γιώργο Παύλο Τυμπανίδη.

Ο Γιάννης Κυριακίδης, ένας από τους πιο ιδιοφυείς συνθέτες σύγχρονης μουσικής σε έργα που γεφυρώνουν την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες, παρουσίασε μεταξύ άλλων το έργο του «Varosha», ένα οπτικοακουστικό installation που αποτελεί φόρο τιμής αλλά και μνήμης του συνθέτη προς τη γενέτειρά του Αμμόχωστο, αναφέρεται.

Η σειρά συνεχίστηκε στις 24 Νοεμβρίου στην Κολωνία με το ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα «Diary of Dreams», στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις χαρισματικοί καλλιτέχνες, με συναρπαστική ευχέρεια στον αυτοσχεδιασμό, ο Σταύρος Λάντσιας στο πιάνο και κρουστά, η Ελεονώρα Ρούσου, φωνή, φλάουτο, μεταλλόφωνο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα και φλικόρνο και ο Μιχάλης Καλκάνης, κοντραμπάσο.

Οι  «Κυπριακές Στιγμές» έριξαν τη φετινή αυλαία στις 29 Νοεμβρίου με το δυναμικό και δημοφιλές "νεο-ρεμπέτικο" γκρουπ ΤΡΙΟ ΤΕΚΚΕ & Dave De Rose, με τους Λευτέρη Μουμτζή φωνή και κιθάρα, Αντώνη Αντωνίου, φωνή και τζουρά, Colin Somervell μπάσο και Dave De Rose τύμπανα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:07

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.