Ένας γέρος μια θάλασσα από το Θέατρο Αντίλογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει απόψε σε παγκύπρια πρώτη το συνταρακτικό έργο της Μαρίας Χρυσάνθου «Ένας Γέρος, μια θάλασσα» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου στο Flea Theatre. Αποτελεί το τρίτο έργο από το αφιέρωμα – τριλογία του θεάτρου ΑντίΛογος με θέμα την προσφυγιά και τους πολέμους που ακόμα μαίνονται στη Μέση Ανατολή, μετά τα συγκλονιστικά «Λιοντάρια» και «Τα παιδιά της Γάζας».

Το έργο της Μαρίας Χρυσάνθου, προϊόν του φιλόδοξου προγράμματος Play On, εμπνευσμένο από τον «Γέρο και τη Θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων εγκλωβισμένων στη Γάζα, επαναφέρει στη σκηνή του Flea Theatre η σκηνοθέτης Αλεξία Παπαλαζάρου.

Με έναυσμα την ιστορία του γέρου του Χέμινγουεϊ, ο Γέρος μιλά για τη ζωή του, ενός εγκλωβισμένου ψαρά στη Γάζα, και μπλέκει στην ιστορία, ιστορίες άλλων ανθρώπων: Ανθρώπων παγιδευμένων στην απομόνωση με μοναδικές επιλογές τον θάνατο ή την απόδραση.

Νέων που θέλουν να ζήσουν το όνειρο που υπόσχεται η απέναντι όχθη. Μανάδων που στη θάλασσα βλέπουν το αύριο των παιδιών τους μα που η θάλασσα γίνεται ο τάφος της ελπίδας τους. Ιστορίες παιδιών που πεθαίνουν παίζοντας μπάλα στην αμμουδιά.

Ανθρώπων που δραπετεύουν για να ζήσουν ως παρείσακτοι, ως «λαθραίοι». Πνιγμένων, που ξεχνιούνται στους επόμενους πνιγμένους. Ιστορίες ανθρώπων δίχως πρόσωπα… άνθρωποι αριθμοί… «λαθραίοι», «ανώνυμοι» άνθρωποι…

Ο Γέρος ζωντανεύει τις ιστορίες τους και προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί από τα τέσσερα μικρά αγόρια που τον συντροφεύουν στην απομονωμένη όχθη του, μέχρι να αντιληφθεί την σκληρή πραγματικότητα: πως μόνο φαντάσματα τον συντροφεύουν. Συνεχίζει όμως να κρατιέται εκεί και να μιλά για όλους αυτούς που οι υπόλοιποι επιλέγουμε να ξεχνούμε.


Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Σκηνικά / Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, 2018

Flea Theatre – Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 / FACEBOOK: Θέατρο ΑντίΛογος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:44

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.