Η ταινία «30» και το Beloved Days στα K - CINEPLEX από 8 Νοεμβρίου

Το δράμα και η αθωότητα της Κύπρου στα K-Cineplex Έγκωμης-Στροβόλου, Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου μέσα από την ταινία μικρού μήκους "30" και το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες μέρες". Προβολές από 8-14 Νοεμβρίου. Ώρα προβολών στις 8 το βράδυ.

Η ταινία μικρού μήκους «30» θα προβληθεί σε εμπορικούς κινηματογράφους, στα K-Cineplex σε όλες τις πόλεις. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία για τους Κύπριους συντελεστές, ιδιαίτερα γιατί, για τους δημιουργούς είναι μία συγκλονιστική ιστορία η οποία αναδεικνύει το δράμα της Κύπρου. Η ταινία είναι παραγωγής 2018 και βρίσκεται σε φεστιβαλική πορεία. Δείτε και τις δύο ταινίες μαζί με έναν εισητηριο.

Η ταινία μικρού μήκους “30” σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ έκανε πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου 2018 στο Cape Town International Film Market & Festival. Μια σημαντική επιτυχία για όλους τους συντελεστές της ταινίας. Η ταινία «30» ως επίσημη επιλογή του φεστιβάλ συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος στην κατηγορία μικρού μήκους. Η δεύτερη προβολή στο Cape Town International Film Μαρκετ & Festival εγινε την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ενώ την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα στην Κύπρο, στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κύπρου, στο θέατρο Ριάλτο. Το «30» έχει επιλεγεί επίσης στο διαγωνιστικό μέρος στο Tuzla Film Festival στη Βοσνία όπου θα προβληθεί στις 14 Οκτωβρίου. Η ταινία «30» είναι παραγωγή της Walking Around The World σε συμπαραγωγή με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Σεκιν). Στην ταινία εργάστηκαν αξιόλογοι Κύπριοι ηθοποιοί και συνεργείο.

ΣΥΝΟΨΗ “30”


Κύπρος, 1974. Η Μαρία προσπαθεί να μάθει νέα για τον γιο της που βρίσκεται στο μέτωπο. Ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας θα σημαδέψει ολόκληρή τη ζωή της.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ – Πόπη Αβραάμ, Γιάννα Λευκάτη, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Νικολαίδης
Σκηνοθεσία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ Σενάριο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Διεύθυνση Φωτογραφίας – NΙΚΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ Μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑΣ Ηχος –ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΡΛΙΚΚΑΣ Μουσική – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σκηνικά – ΠΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗ Κοστούμια – ΣΙΜΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Makeup artist – ΝΙΚΟΛ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Εκτέλεση παραγωγής ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ – Walking Around The World productions.

Το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» είναι το πρώτο κυπριακό ντοκιμαντέρ σε παγκόσμια διανομή με την γαλλική εταιρεία 10francs. Εχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό (περισσότερα εδω https://www.facebook.com/BelovedDaysDocumentary ενώ συνεχίζει την πορεία του σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου)

*** Χορηγός Επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Kύπρου (ΡΙΚ)

1k5xodZ2

 

ΣΥΝΟΨΗ “BELOVED DAYS”

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood, όπως η Ράκελ Γουελς, Ρίτσαρτ Τζονσον, Φλορα Ρομπσον, Φρανκ Γουλφ κα. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

Για προκράτηση εισητηρίου  πατήστε εδώ https://kcineplex.com/BookTicket.aspx?cid=OTY0-KC8glXsZYxc%3D&scheid=MTI0ODE%3D-EmkquuvHbus%3D&pid=NTQ0-G7HyiXNt0R8%3D&date=1541628000000&time=1541700000000

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:46

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.