Κόκκινες ραμμένες ιστορίες: Αντισεξιστικά έργα της Αγγέλως Ευαγγέλου

Η εικαστικός Αγγέλω Ευαγγέλου παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «Κόκκινες ραμμένες ιστορίες» στο Γκαράζ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 σοτον πολυχώρο Γκαράζ στην οδό Αμμοχώστου 16 στην Παλιά Λευκωσία.

Στη νέα αυτή έκθεση της εικαστικού παρουσιάζονται γυναικεία φορέματα σε πραγματικό μέγεθος, φτιαγμένα το καθένα από ένα βιβλίο. Βιβλία-σταθμοί και σημεία αναφοράς ως προς την παρουσία και την αντιμετώπιση της γυναίκας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έργα φτιαγμένα από τα κατ' εξοχήν μισογυνικά και ομοφοβικά αποσπάσματα της Βίβλου, από σελίδες από το «Δεύτερο φύλο» της Σιμόν Ντε Μποβουάρ, την «Ιστορία της σεξουαλικότητας» του Μισέλ Φουκώ, την «Αναταραχή φύλου» της Τζούντιθ Μπάτλερ, από πρακτικά συνεδρίας της Κυπριακής Βουλής με θέμα την εμπορία προσώπων, από το ποίημα «Πηνελόπη» του Πάμπου Κουζάλη, ενώ ένα έργο είναι κατασκευασμένο με σερβιέτες. 

aggeloevag

Όλα τα έργα είναι ραμμένα με κόκκινη κλωστή, το αρχετυπικό χρώμα του αίματος αλλά και σύμβολο ζωής, της ραφής που επουλώνει το τραύμα.

safe image

 

«Οι γυναίκες μαθαίνουμε να ζούμε μέσα στο αίμα μας και κουβαλάμε πολλά τραύματα της ιστορίας.», αναφέρει η εικαστικός και συνεχίζει «Ας ψάξουμε να βρούμε τον δικό μας μισογυνισμό, τον ενσωματωμένο, που κουβαλά η κάθε μια μας. Οι κακοποιημένες εμείς, πόσο υιοθετήσαμε τον κακοποιητή; Πόσο περιοριστήκαμε και πόσο ακρωτηριαστήκαμε όλες και όλοι στο ασφυκτικό δίπολο άντρας/γυναίκα; Εγκλωβισμένες/οι στις δοθείσες, επιβεβλημένες ταυτότητες»;

Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η  Έλενα Παρούτη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

Ο χώρος τέχνης Γκαράζ βρίσκεται στην οδό Αμμοχώστου 16, στην εντός των τειχών Λευκωσία, δρόμος απέναντι από την Πύλη Αμμοχώστου. Πληροφορίες 99535329. 
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Σάββατο, πρωινά 10:30-12:00 και απογεύματα 5:30- 8:00

Η έκθεση στηρίζεται από την Πρωτοβουλία WICZ (Women In Conflict Zones).

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.