Στο Ιερό της Αφροδίτης στα Κούκλια παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας “ Η γέννηση της θεάς Αφροδίτης”

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Όπερα “ Η γέννηση της Θεάς Αφροδίτης “ η οποία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, στις 6 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ στο Ιερό Αφροδίτης στα Κούκλια, σύμφωνα με τον συνθέτη Πόλυ Χαραλάμπους.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει πως το έργο στηρίζεται στην Κοσμογονία του Ησίοδου, που παρουσιάζει την Δημιουργία του κόσμου.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων Κουκλιών και η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αειμνήστου Jacqueline Καραγιώργη.
Στην σύνθεση και στο Λιμπέρτο είναι ο Πόλυς Χαραλάμπους, η σκηνοθεσία του Νίκου Ταμάσιου,ενώ συμμετέχουν η ορχήστρα Commandaria με μαέστρο τον Φράνσις Γκάυ . Την Γαία υποδύεται η Ιόλη Μουστερή, την Αφροδίτη η Κασσάνδρα Δημοπούλου, τις Ώρες οι Αύρα Σιάτη, Μαρίζα Αναστασιάδη, Τασούλα Βορκά,τη Νύχτα η Νότα Αβρααμίδου, Ήρα η Έλενα Ευθυμίου, Ουρανός ο Μάριος Ανδρέου, Κρόνος ο Φίλιππος Μοδινός , Δίας ο Αντώνιος Κουτρουπής, σοπράνο οι Κατερίνα Σάββα, Σοφία Μίτσα, Χάρις Ορφανίδου,Ελίζαμπεθ Ακούντοβα και Δήμητρα Χριστοφίδου.
Συμμετέχει επίσης η χορωδία Ορφέας.
Σύμφωνα με την Πράξη Α’ ο Ουρανός, γιος και άντρας της Γαίας από φόβο να μην χάσει την εξουσία, στέλνει όλα τα παιδιά που γεννά η γυναίκα στα σκοτεινά Τάρταρα.
Η μάνα Γαία κλαίει και παρακαλεί τον Ουρανό, να την αφήσει να βλέπει και να χαίρεται τα παιδιά της όμως αυτό δεν γίνεται.
Έτσι η Γαία, αποφασίζει, σύμφωνα με την Πράξη Α’ να πάει στα Τάρταρα και να ζητήσει από τα παιδιά της να την βοηθήσουν στο σχέδιο της και να ευνουχίσουν τον πατέρα τους για να μην κάνει άλλα παιδιά τα οποία θα ρίχνει στα Τάρταρα.
Τα παιδιά της συνέχισε, από φόβο αρνούνται αλλά ο μικρότερος γιός ο Κρόνος αποφασίζει να την βοηθήσει. Ετσι συνεχίζει η ανακοίνωση σε μια στιγμή που η Γαία και ο Ουρανός βρίσκονται στο κρεβάτι, ο Κρόνος ευνουχίζει τον Ουρανό αποκόπτοντας του τα αιδοία τα οποία ρίχνει στην θάλασσα. Αυτά πέφτουν στην θάλασσα της Πάφου στην Παλαίπαφο και από το σπέρμα τους γεννιέται η Θεά Αφροδίτη.
Επιπρόσθετα στην Β Πράξη’ εμφανίζεται η Αφροδίτη την οποία στολίζουν οι τρεις αδερφές “ΩΡΕΣ” κόρες του ΔΙΑ και της Θέτιδας.Μετά από μια άρια ο Δίας σαν ο άρχοντας Θεός καλωσορίζει την Αφροδίτη σαν ισότιμη θεά στον Όλυμπο.Το έργο διαρκεί περίπου 2 ώρες και 30’ λεπτά με διάλειμμα. Μετά την Πράξη Β’ ακολουθεί το φινάλε, στο οποίοι οι κύριοι σολίστ υμνούν τους γεννήτορες και δημιουργούς των πάντων.
Η εκδήλωση εκτιμούν οι διοργανωτές θα αποτελέσει μοναδική μυσταγωγία στον ιστορικό χώρο του Ιερού Αφροδίτης στα Κούκλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.