Την έκθεση Λefkart φιλοξενεί το Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Την έκθεση Λefkart διοργανώνουν το 'Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, και τον Δήμο Λευκάρων.


 
Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη  - Αρχεία Λάρνακας αναφέρεται ότι «η έκθεση είναι το δεύτερο μέρος του προγράμματος «Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης» που έχει επιχορηγηθεί από το σχέδιο για τη διατήρηση και ενίσχυση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του 2017».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «παρακολούθησαν 15 καθηγητές μέσης δκπαίδευσης, μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια της ιστορικής εξέλιξης του λευκαρίτικου κεντήματος, την τεχνική κατασκευής και τη δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του κεντήματος στις εφαρμοσμένες τέχνες και ολοκληρώνεται με την έκθεση των δημιουργημάτων των μαθητών στους οποίους έχει μεταδοθεί και εφαρμοστεί η συγκεκριμένη γνώση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το δημιουργικό σκεπτικό της έκθεσης βασίζεται στην προώθηση, διάδοση και γενικότερα στη στήριξη των έργων των μαθητών που βασίστηκαν στην ιδέα του Λευκαρίτικου κεντήματος έτσι όπως μεταφέρθηκε από τους εκπαιδευόμενους/εκπαιδευτές καθηγητές τους».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει στις 25 Ιουνίου στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη - Αρχεία Λάρνακας (κτίριο της Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας) ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Η έκθεση  θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.