Ανανεώνεται ο θεσμών των βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει την ανανέωση του θεσμού των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ, τροποποιώντας τη φιλοσοφία και τον τρόπο απονομής τους. Καθώς ο θεσμός πλησιάζει τα είκοσι χρόνια ζωής, θεωρήθηκε ότι η ανανέωση της μορφής και των κριτηρίων απονομής θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και του κοινού και θα ισχυροποιήσει το κύρος των βραβείων.

Από τη φετινή χρονιά θα απονέμονται πλέον τρία βραβεία, τα οποία θα συνδέονται με τις παραγωγές του προηγούμενου ημερολογιακού έτους και θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο. Οι κατηγορίες απονομής και τα κριτήριά τους έχουν ως ακολούθως:

Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ
Το βραβείο απονέμεται σε πρόσωπο ή σε σύνολο προσώπων ή σε φορέα ή σε οργανισμό που σχετίζεται με το θέατρο, όχι όμως αποκλειστικά υπό την καλλιτεχνική ιδιότητα αλλά και υπό την ευρύτερη σύνδεσή του με τη θεατρική ζωή και πράξη. Για την απονομή του βραβείου συνεκτιμώνται η συνολική προσφορά και, κυρίως, η ενεργή παρουσία του βραβευθέντος ή των βραβευθέντων κατά τη διάρκεια του υπό κρίση έτους. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και προσφορά ενός συμβολαίου συνεργασίας με τον ΘΟΚ.

Βραβείο Δημιουργού της χρονιάς
Το βραβείο απονέμεται σε καλλιτέχνη για την εργασία του στο θέατρο, είτε αυτή συνδέεται με μία παράσταση είτε με περισσότερες, κατά τη διάρκεια του υπό κρίση έτους. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και προσφορά ενός συμβολαίου συνεργασίας με τον ΘΟΚ.

Βραβείο Νέου Δημιουργού της χρονιάς
Το βραβείο απονέμεται σε νέο καλλιτέχνη, έως 35 ετών, για την εργασία του στο θέατρο, είτε αυτή συνδέεται με μία παράσταση είτε με περισσότερες, κατά τη διάρκεια του υπό κρίση έτους. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και προσφορά ενός συμβολαίου συνεργασίας με τον ΘΟΚ.

Για την απονομή των βραβείων συστήνεται πενταμελής κριτική επιτροπή.

Για τα βραβεία του έτους 2017, η Επιτροπή αποτελείται από τους:

Νεόφυτο Ταλιώτη, Μέλος ΔΣ ΘΟΚ, ως Πρόεδρο της Επιτροπής
και
Ανθή Αντωνιάδου, Ηθοποιό, Αρχαιολόγο
Κυριακή Αργυρού, Θεατρολόγο
Νόνα Μολέσκη, Κριτικό Θεάτρου
Δρ Μαρία Χαμάλη-Πατέρα, Θεατρολόγο, Κριτικό Θεάτρου, Φιλόλογο,
ως Μέλη της Επιτροπής.

Τα φετινά βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον ΘΟΚ την Τρίτη 29 Μαΐου 2018.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία και την τελετή απονομής θα δοθούν σύντομα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.