Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Χορωδιών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου η Ημερίδα Χορωδιών 2018, μία δράση που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Η φετινή Ημερίδα Χορωδιών αποσκοπούσε στα ακόλουθα:

• την επιμόρφωση των καθηγητών μουσικής και των μαθητών στο χορωδιακό τραγούδι, καθώς η ανάπτυξη του τραγουδιού αποτελεί έναν από τους υπό έμφαση στόχους της επιθεώρησης μουσικής,
• την ανάπτυξη της μουσικής ταυτότητας των μαθητών, μέσω της αλληλεπίδρασής τους με όλο το φάσμα των επαγγελματιών του χώρου της μουσικής, με απώτερο στόχο την επαγγελματική τους καθοδήγηση και αποκατάστασή τους, και τέλος
• τη συνεργασία της επίσημης εκπαίδευσης με δήμους και κοινότητες του τόπου, καθώς και τη διάχυση των δράσεών της προς το ευρύ κοινό.

Για την επίτευξη των πιο πάνω, η Ημερίδα συμπεριλάμβανε απογευματινό βιωματικό εργαστήρι προς εκπαιδευτικούς και μαθητές, και βραδινή συναυλία προς το ευρύ κοινό.

Το εργαστήρι δίδαξε ο μαέστρος του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας Λοΐζος Σ. Λοΐζου, στο οποίο όλες οι χορωδίες προετοίμασαν την από κοινού ερμηνεία τραγουδιών, ώστε να αναπτυχθούν οι δεξιότητές, οι γνώσεις και οι θετικές τους στάσεις στο χορωδιακό τραγούδι.

Τη συναυλία χαιρέτισε, αρχικά, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, αφού ο Δήμος Στροβόλου είναι υποστηρικτής της δράσης, και, στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, ο οποίος είχε θέσει τη δράση υπό την αιγίδα του.

Στη συνέχεια, η χορωδία του κάθε Μουσικού Λυκείου ερμήνευσε τραγούδια ποικίλου χορωδιακού ρεπερτορίου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση των συμμετεχουσών χορωδιών είχαν οι μαέστροι Λοΐζος Σ. Λοΐζου (Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας), Σόλων Κλαδάς (Μουσικό Λύκειο Λεμεσού), Ιάκος Δημητρίου (Μουσικό Λύκειο Λάρνακας), Μίλτος Γεωργίου (Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου) και Ισαβέλλα Χριστοφίδου (Μουσικό Λύκειο Πάφου).

Οι ερμηνείες των χορωδιών εντυπωσίασαν για τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του ρεπερτορίου τους, για το άψογο μουσικό τους αποτέλεσμα και τις αισθητικά προσεγμένες τους ερμηνείες.

Η βραδιά κορυφώθηκε όταν και οι 250 μαθητές των χορωδιών ερμήνευσαν τα τραγούδια «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» και «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», συνεπαίρνοντας μαζί τους το κατάμεστο θέατρο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση των τραγουδιών είχε για φέτος ο μαέστρος Λοΐζος Σ. Λοΐζου.

Ήταν μια δράση που για ακόμα μία φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αναδεικνύοντας τη δύναμη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στην αειφόρο ευημερία του τόπου μας.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:40

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.