Αποψε η 6η Ημερίδα Χορωδιών μουσικών σχολείων Κύπρου

Με την εντυπωσιακή βραδινή συναυλία θα λήξει και φέτος η Ημερίδα Χορωδιών των μουσικών σχολείων της Κύπρου που διοργανώνουν για έκτη συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 

Η συναυλία θα δοθεί απόψε στις 8.30 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στη Λευκωσία και θα μεταδίδεται και απευθείας μέσω διαδικτύου. 


Η καθόλα επιτυχημένη δράση πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, τον οποίο αναμένουν οι Καθηγητές Μουσικής και το μουσικόφιλο κοινό του τόπου.
Στόχοι της δράσης αυτής είναι η επιμόρφωση των Καθηγητών/τριών Μουσικής σε θέματα που αφορούν το χορωδιακό τραγούδι, ως μέρος του διδακτικού και εξωδιδακτικού τους έργου - το οποίο περιγράφεται μέσω των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας στο Τραγούδι και η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της επίσημης εκπαίδευσης, δήμων και κοινοτήτων του τόπου - ως μία από τις εμφάσεις του Αναλυτικού Προγράμματος Μουσικής («άνοιγμα της εκπαίδευσης στην κοινότητα») και του Υ.Π.Π.
Στη συναυλία θα περιλαμβάνονται ξεχωριστή παρουσίαση της Χορωδίας του κάθε Μουσικού σχολείου με ποικίλο χορωδιακό ρεπερτόριο, τα οποία θα έχουν ήδη προετοιμάσει, και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργασιών της Ημερίδας, μέσω ενός κοινού τραγουδιού από όλους τους συμμετέχοντες.
Φέτος την καλλιτεχνική διεύθυνση του κοινού κομματιού έχει αναλάβει ο μαέστρος του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, Λοΐζος Σ. Λοΐζου, ενώ τη διδασκαλία του καθώς και ξεχωριστή παρουσίαση ανέλαβαν οι μαέστροι των Μουσικών Λυκείων Λοΐζος Σ. Λοΐζου (Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας), Σόλων Κλαδάς (Μουσικό Λύκειο Λεμεσού), Ιάκος Δημητρίου (Μουσικό Λύκειο Λάρνακας), Μίλτος Γεωργίου (Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου), Ισαβέλλα Χριστοφίδου-Γεωργίου (Μουσικό Λύκειο Πάφου).

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:46

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.