Έκθεση για τον Απόστολο Παύλο στη Πάφο

Η έκθεση οργανώθηκε από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις και την Ιεράς Μητρόπολη Πάφου και τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου.

Πρόκειται για ένα ¨επιτοίχιο ντοκιμαντέρ¨ που παρακολουθεί την ζωή και το έργο του Αποστόλου Παύλου από την γέννηση του στην Ταρσο της Κιλικίας μέχρι το μαρτύριο και τον αποκεφαλισμό του στη Ρώμη. Έμφαση δίνεται στην περιοδεία του μαζί με τον Απόστολο Βαρνάβα στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην παρουσία του στην Πάφο. Η Κύπρος έχει την τιμή να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που δέχτηκε το χριστιανισμό και η Πάφος ήταν η πρώτη ρωμαϊκή πρωτεύουσα που αποδέχθηκε την διδασκαλία του Παύλου. Ο Ανθύπατος της Κύπρου Σέργιος Παύλος ο πρώτος Ρωμαίος αξιωματούχος που πίστεψε στο Χριστό.

Η έκθεση πέρα από την εικονογραφημένη αφήγηση περιλαμ- βάνει αντίγραφα έργων ευρωπαίων ζωγράφων εμπνευσμένων από τη δράση του Αποστόλου Παύλου, γκραβούρες και βιβλία. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου έγιναν τα προ εγκαίνια της έκθεσης ενώ τα επίσημα εγκαίνια προγραμμα- τίστηκαν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Μ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2018.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:08

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.