Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %09 %300 %2018 %08:%Ιαν

«Χορός, χρόνος, μνήμες, στον κύκλο της ζωής»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, ένας από τους παλαιότερους και πιο δραστήριους του τόπου στον τομέα της λαογραφίας και του λαϊκού πολιτισμού, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης πολιτιστικής δράσης και προσφοράς.

Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από την ίδρυση του, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού παρουσιάζει την νέα του μουσικοχορευτική παραγωγή με ένα σεργιάνι στην ελληνική παράδοση με χορούς τραγούδια και έθιμα από στην Κύπρο, την Μακεδονία την Θράκη, την Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και την Ανατολική Ρωμυλία. Ενώ τα μουσικά δρώμενα επί σκηνής ταξιδεύουν στον κύκλο της ζωής με τα έθιμα της γέννησης, της παιδικής ηλικίας, του αρραβώνα, του γάμου, του πανηγυριού, και του θανάτου, θα προβάλλεται παράλληλα η πορεία του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού από την ίδρυση του το 1977 μέχρι τις μέρες μας. Ένα ταξίδι στον χρόνο που φέρνει έντονες μνήμες γεμάτες χορό.

vlcsnap 2011 10 02 17h20m39s208


Στην παράσταση συμμετέχουν πέραν των 150 χορευτών του Ομίλου, παιδιά, έφηβοι, νέοι και ενήλικες και πλαισιώνουν πέραν των 20 κορυφαίων μουσικών και τραγουδιστών από Ελλάδα και Κύπρο. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Κατερίνα Παπαδοπούλου Λίτσα Ουλιανούδη και ο Κώστας Φιλιππίδης στο τραγούδι, ο Σωκράτης Σινόπουλος στη λύρα, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί και ο σπουδαίος κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης με την ορχήστρα του, καθώς και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες και Κύπρο.

DSCF0393


Καλλιτεχνική επιμέλεια  Νάνσυ Χαρμαντά και γενική επιμέλεια Παραγωγής Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς.
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Θεάτρου στο τηλ 25377277 και την Soldaouttickets.com.cy. Πληροφορίες από τον πρόεδρο του Ομίλου Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά στο τηλ. 99 545629.

Πηγή: Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %09 %304 %2018 %08:%Ιαν