Πολιτιστική ταυτότητα Βλαδιβοστόκ από Μάριο Ι. Ηλία

Μια ολόκληρη πόλη, το Βλαδιβοστόκ , της Ρωσικής Άπω Ανατολής, αποτέλεσε το νέο πεδίο έμπνευσης του νεαρού ταλαντούχου σύνθετη Μάριου Ιωάννου Ηλία από την Πάφο.

Ο Κύπριος συνθέτης δημιούργησε τη νέα πολιτιστική ταυτότητα της ρωσικής πόλης Βλαδιβοστόκ με τη συμμετοχή άνω των 350 μουσικών, μιας ολόκληρης πόλης ως σκηνή σε 80 και πλέον σημεία, και τη συμμετοχή περισσότερων από 20  φορέων. Το έργο κινηματογραφήθηκε και προβάλλεται ως ταινία. Το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής παρουσιάζεται ήδη σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενώ η Ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα γίνει στο τέλος του μήνα στο Βερολίνο.   
Για ένα έργο μοναδικό με αισθητική και πρωτοτυπία κάνουν λόγο Ρωσικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σημειώνοντας ότι ο Μάριος Ηλία κατάφερε να δημιουργήσει ένα τελετουργικό ηχητικό πορτρέτο της πόλης.
Ο Μάριος Ιωάννου Ηλία έστειλε τα διαπιστευτήρια του πολύ νωρίς αποκτώντας ιδιαίτερη φήμη από τη χρησιμοποίηση μηχανοκίνητων οργάνων. Το μοναδικό έργο «autosymphonic» δημιουργήθηκε για το εορταστικό φινάλε των 125ων γενεθλίων του αυτοκινήτου και στην πρεμιέρα του έργου στη γερμανική πόλη Μάνχαϊμ έλαβαν μέρος 300 μουσικοί, 500 τεχνικοί και 81 αυτοκίνητα.
Μετά το Βλαδιβοστόκ σειρά έχει η Ιαπωνική πόλη του Κιότο που έχει προσκαλέσει τον Κύπριο σύνθετη να δημιουργήσει το «Sound of Kyoto».

Πηγή - Σύνταξη: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.