Ανοικτό Κάλεσμα ΜΙΤΟΣa για συμμετοχή στο theYard

Ανοικτό Κάλεσμα απευθύνει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣa για συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενιών theYard.Residency.18, που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2018, στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό.  Ανακοίνωση από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣa αναφέρει ότι «το theYard απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που χρειάζονται στήριξη, σε καινοτόμες προτάσεις από έμπειρους δημιουργούς, σε φορείς και οργανισμούς που θα προτείνουν νέες ευκαιρίες για συμμετοχή σε δικές τους πλατφόρμες και σε καλλιτέχνες από το εξωτερικό».


Προσθέτει ότι «ο στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση της πλατφόρμας παραστατικών τεχνών στο Παλιό Ξυδάδικο και η συνεχής ανανέωση της σύμφωνα με τις ανάγκες των δημιουργών και τις δυνατότητες του ΜΙΤΟΣ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το 2018 θα είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που θα λειτουργήσει το πρόγραμμα φιλοξενιών theYard.Residency, υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία, τις νέες ιδεές, τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, την ανταλλαγή και κινητικότητα των δημιουργών, την υπεύθυνη δράση των καλλιτεχνών ως προς την παραγωγή τους».

Για την φετινή χρονιά το πρόγραμμα φιλοξενίας διατηρεί τη βασική δομή του 2017 με τις 4 κατηγορίες δράσεων, τη συνεργασία με τη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (δράση Flash Dance) και αναπτύσσει συνεργασία με το χώρο SPACE στη Λευκωσία ενώ θα επιλεγούν δύο από τις συμμετοχές του theYard.Residency.18 και θα παρουσιαστούν στη Λευκωσία.

 Το πρόγραμμα φιλοξενίας theYard.Residency είναι μια πλατφόρμα για ενεργή δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων. Όλοι οι δημιουργοί, ομάδες, οργανισμοί που θα επιλεχθούν είναι ελεύθεροι να εκφραστούν καλλιτεχνικά με οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε τρόπο αναλόγως την κατηγορία τους, αλλά και να δράσουν υπεύθυνα ως προς την παραγωγή τους.

Τέλος, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣa αναφέρει ότι «οι συμμετέχοντες μπορούν να αιτηθούν και να διεκδικήσουν χορηγίες προς όφελος της παραγωγής τους, όχι όμως για τις υπηρεσίες που παραχωρούνται από τη διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας. Σε αντίθεση περίπτωση η συμμετοχή θα ακυρώνεται».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:01

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.