Πάφος 2017: Επίσκεψη Ευρωπαίων Αξιωματούχων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στα γραφεία  του Οργανισμού Πάφος2017, συνάντηση  με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Δρ. Χρίστο Πατσαλίδη με τους Δρ. Brian Holmes, Διευθυντή του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Karel Bartak, Επικεφαλή Μονάδας του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης όσο και το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη λειτουργούν ως όχημα συνάντησης  των Ευρωπαίων πολιτών. Τόνισε την συνεργασία με άλλες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά και την γνωριμία και ανταλλαγή φορέων και καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη.

Ενημέρωσε επίσης για την πορεία του Οργανισμού Πάφος2017 από την περίοδο της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα επισημαίνοντας τα όσα έχει καταφέρει. Επιπλέον, τόνισε ότι η Πάφος κατάφερε να είναι ένα παράδειγμα καλής διαχείρισης ενός μικρού προυπολογισμού για ένα τόσο απαιτητικό έργο.    

Κατα τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους δημοσιογράφους και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους  για θέματα που αφορούν την  χρηματοδότηση έργων που αφορούν  τον πολιτισμό αλλά και μελλοντικές  ενέργειες του προγράμματος Δημιουργική  Ευρώπη. Οι κ.Bartak και κ.Holmes αναφέρθηκαν επίσης σε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες και αφορά την πολιτιστική κληρονομιά. Πρόσθεσε ότι η Πάφος μπορεί να μπει ξανά στον πολιτιστικό χάρτη μέσω του προγράμματος αυτού, αφού έχει όλες τις προυποθέσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Ο κ. Bartak, εκτός από Επικεφαλής Μονάδας του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπης, ήταν και ένα από τα Μέλη της Ευρωπαικής Επιτροπής που απένειμαν τον τίτλο στην Πάφο το 2012, και εξέφρασε την ιδιαίτερη του χαρά και ικανοποιήση για την επιλογή της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Οι 2 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν  την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Πάφο, στα έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων το Αττικόν, το Χάνι του Ιμπραήμ αλλά και το υπο ανακαίνιση Μαρκίδειο θέατρο. Επίσης, επισκέφθηκαν την πρόσφατη έκθεση που εγκαινιάστηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα «Στα Χνάρια των Ξένων» και την έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε “Territories” στο Xάνι του Ιμπραήμ.

Οι κύριοι Holmes και Bartak βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιεί το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου σχετικά με τις επικείμενες προσκλήσεις για επιχορήγηση, την συμμετοχή των Κυπριακών οργανισμών/εταιρειών στο πρόγραμμα, τις πιθανές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους βελτίωσης των μελλοντικών προτάσεων που θα υποβληθούν.

Πηγή:

Φωτογραφίες φωτο ΛΑΡΚΟ,Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:47

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.