25ο Διεθνές Διαχριστιανικό Συνέδριο

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 9 Σεπτεμβρίου 2017, το 25ο Διεθνές Διαχριστιανικό Συνέδριο Ορθοδόξου Πνευματικότητας στο Boze της Ιταλίας, με θέμα «Το δώρο της φιλοξενίας».



Σύμφωνα με ανακοίνωση του το Γραφείου Διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου η Εκκλησία της Κύπρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής σε διεθνή και Διαχριστιανικά φόρα, συμμετείχε και στο παρόν Συνέδριο, στο οποίο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος απέστειλε χαιρετισμό, τον οποίο ανέγνωσε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

Στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της φιλοξενίας ως αρετής από τα αρχαία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος είχε την ευκαιρία να επισημάνει το φιλόξενο χαρακτήρα και την παράδοση των Κυπρίων από αρχαιοτάτων χρόνων και ιδιαίτερα τα τελευταία έτη από τα μέσα του 20ου αιώνα, όπου φιλοξενεί το ένα τρίτο του πληθυσμού της νήσου, ο οποίος κατέστη πρόσφυγας μέσα στην ίδια την πατρίδα του. Ακόμη και πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Χριστιανικός λαός της Κύπρου προσέφερε και προσφέρει με αγάπη και διάκριση όλα εκείνα που είναι απαραίτητα στους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι βρίσκουν ασφαλή διαμονή στην Κύπρο.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών της απρόσκοπτης πραγματοποίησης των εν λόγω Συνεδρίων, καταλήγει η ανακοίνωση, εκτός από τους αντιπροσώπους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, παρέστησαν και μίλησαν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.