Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσίασε τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της

Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσίασε σήμερα, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Jens Georg Bachmann.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αίγλη Παντελάκη, σε χαιρετισμό της, είπε ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου που ξεκίνησε το 1987 ως Κρατική Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου μεγάλωσε και αναπτύχθηκε στον σύγχρονο οργανισμό με σημαντική προσφορά στη μουσική παιδεία και στον πολιτισμό της χώρας μας.
Η Συμφωνική μας Ορχήστρα, είπε, ανανεώνεται και αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, υιοθετώντας νέες τάσεις και σύγχρονες αντιλήψεις, κάτι που αφορά τόσο την εικόνα όσο και την ουσία και το περιεχόμενο.
Αναφερόμενη στην επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είπε πως τη θέση που προκηρύχθηκε διεκδίκησαν 47 υποψήφιοι από 16 χώρες, από Ευρώπη, Βόρειο και Νότιο Αμερική, και Αυστραλία.
Μέσα από μία διάφανη διαδικασία και έπειτα από τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με τους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους, η οποία ήταν ανοικτή για το κοινό, το ΔΣ του Ιδρύματος ομόφωνα επέλεξε τον κ. Jens Georg Bachmann, κρίνοντας τον ως τον πλέον κατάλληλο να αναλάβει την ορχήστρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Πρόκειται για ένα εξαίρετο μουσικό, τόνισε, που έχει ήδη διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία με σημαντικές επιτυχίες και δράσεις στο ενεργητικό του.
Το ΙΣΟΚ , επεσήμανε, θεωρεί ότι η συμφωνική μας ορχήστρα θα επωφεληθεί τα μέγιστα από τις γνώσεις και την εμπειρία του κ. Bachmann και μαζί θα προχωρήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Η κ. Παντελάκη καλοσωρίζοντας τον Jens Georg Bachmann  στην Κύπρο και τη Συμφωνική ορχήστρα είπε ότι αυτός γεννήθηκε στο Βερολίνο, όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και βιολί στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής “Hanns Eisler” του Βερολίνου και στο Julliard School της Νέας Υόρκης. Συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική του Μονάχου στο Φεστιβάλ και την Ακαδημία του Verbier (Ελβετία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης, την Όπερα Metropolitan της Νέας Υόρκης, τη Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο, την Komische Oper, την Staatsoper του Βερολίνου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Forth Worth, την Ορχήστρα Δωματίου του Τέξας, την Ορχήστρα της Φλόριδα, τις συμφωνικές ορχήστρες New Haven και Princeton στις ΗΠΑ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Gävle, τη Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης στη Σουηδία, την Εθνική Ορχήστρα της Λυών, τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Αμβούργου και του Βερολίνου, την Ορχήστρα του Konzerthaus του Βερολίνου, την NDR (Μετάδοση Βορείου Γερμανίας), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Αννόβερου, τις Κρατικές Όπερες της Νυρεμβέργης και της Στουτγάρδης, τη Γερμανική Όπερα του Ρήνου στο Ντίσελντορφ, τη Βασιλική Όπερα της Σουηδίας, καθώς και το Φεστιβάλ Crested Butte Music στο Κολοράντο.

Ο κ. Jens Georg Bachmann σε χαιρετισμό του είπε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος που βρίσκεται στην Κύπρο και ότι την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν τις πρόβες με την Ορχήστρα.
Είπε, επίσης, ότι σε διοικητικό επίπεδο έχουν στενή συνεργασία και πρόσθεσε ότι έχει  κάποιες ιδέες και θέλει να κάνει μια αναδιοργάνωση.
Όπως ανέφερε, θα διατηρήσουν τις βραδινές συναυλίες , τις οικογενειακές και σχολικές συναυλίες καθώς και τις συναυλίες εκτός Λευκωσίας και τα ανοικτά κονσέρτα στη πόλη.
Τόνισε ότι θέλει ο κόσμος και ιδιαίτερα το νεαρότερο ακροατήριο να γνωρίσει τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τις δραστηριότητές της.
Στόχος τους, συνέχισε ο κ. Bachmann, να έχουν γύρω στα πέντε κονσέρτα τον χρόνο για την οικογένεια, καθώς και κονσέρτα στη γειτονιά, τα οποία να είναι ανοικτά για το κοινό ούτως ώστε να γνωρίσει τη Συμφωνική Ορχήστρα. Σημείωσε ότι θέλουν να διοργανώνουν και σχολικές συναυλίες.
Καταλήγοντας, ο κ. Bachmann είπε ότι αυτές είναι οι βασικές και πιο κύριες δραστηριότητες τους και θέλουν αυτές τις συναυλίες να τις μεταφέρουν και εκτός Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.