Στη θέση του ο βρακάς στο δημόσιο κήπο Λεμεσού

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την 56η Γιορτή του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, με τη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων οινοποιείων της πόλης, δεκάδων άλλων μικρότερων οινοποιείων και περιπτέρων που θα προσφέρουν κυπριακά εδέσματα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.


 
Ανοικτή πρόσκληση σε όλη την Κύπρο απηύθυνε το πρωί ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, με αφορμή την τοποθέτηση του παραδοσιακού βρακά στη θέση του, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία τραγουδιών του κρασιού, από τη χορωδία "Αρίονες".
 
"Είναι μια εκδήλωση η οποία στηρίζεται στην παράδοση, στηρίζεται στο παρόν, τα κυπριακά οινοποιεία, τα κυπριακά κρασιά και προσβλέπει σε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο μέλλον", είπε ο κ.Νικολαίδης, προσθέτοντας πως "η πρόσκληση είναι ανοικτή προς όλους τους συμπολίτες μας, τους συμπατριώτες μας, να κοπιάσουν στη Λεμεσό, στη Γιορτή του Κρασιού".
 
Η φετινή Γιορτή του Κρασιού, συνέχισε, "είναι πιο γεμάτη, πιο μεστή, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη μαζί με τους Γιωργαλλέτους στην τελετή έναρξης αλλά και την επόμενη μέρα, σε μια πλήρη παράσταση".
 
Από φέτος, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεμεσού, αρχίζει μια πορεία ανανέωσης και υπενθύμισε πως έχουν συσταθεί επιτροπές πολιτών, οι οποίες καταθέτουν προτάσεις και εισηγήσεις για αναβάθμιση των λαϊκών γιορτών της πόλης, όπως η Γιορτή του Κρασιού και το Καρναβάλι, ενώ υπέδειξε πως στόχος είναι, η κουμανταρία να καταστεί το κεντρικό σύμβολο της γιορτής.
 
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες της Γιορτής του Κρασιού, περιλαμβάνεται η μείωση της τιμής εισόδου, καθώς το εισιτήριο ενηλίκων διαμορφώθηκε στα πέντε ευρώ, αντί στα έξι ευρώ που ήταν μέχρι πέρσι, ωστόσο σε αυτό δεν θα περιλαμβάνεται μπουκάλι εμφιαλωμένου κρασιού, αλλά ο κάτοχος του εισιτηρίου θα δικαιούται έκπτωση 20% σε οποιονδήποτε εμφιαλωμένο κρασί δικής του επιλογής από τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΛΟΕΛ, ΚΕΟ και ΣΟΔΑΠ.
 
Το εισιτήριο εισόδου για άτομα ηλικίας 6 με 18 ετών θα είναι τρία ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των έξι ετών.
 
Εμπλουτισμένο είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού, όπως είπε η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου, Σκεύη Αντωνιάδου, σημειώνοντας πως θα υπάρχουν πιο πολλές θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις στις τέσσερις σκηνές του δημόσιου κήπου.
 
Ευχαρίστησε επίσης τον ΚΟΤ που για ακόμη μια χρονιά θα αναλάβει τη μεταφορά επισκεπτών από άλλες πόλεις με λεωφορεία και κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τη Γιορτή του Κρασιού και να γλεντήσει.
 
Ανέφερε ακόμη πως μετά την περσινή επιτυχία, παραδοσιακοί βρακάδες θα κυκλοφορούν ανάμεσα στο κοινό για φωτογραφίες "selfie" ενώ στο χώρο θα παρασκευάζεται παραδοσιακός παλουζές που θα προσφέρεται στους επισκέπτες.
 
Τα εγκαίνια της Γιορτής του Κρασιού θα τελέσει το βράδυ της 31ης Αυγούστου ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου (1800), κάτω από το βρακά.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:35

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.