Η κυπριακή ταινία " Άρια" της Μυρσίνης Αριστείδου στην 74η Μπιενάλε της Βενετίας

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η νέα μικρού μήκους ταινία της Μυρσίνης Αριστείδου «Άρια» έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία είναι μια γαλλο-κυπριακή παραγωγή, σε συμπαραγωγή των Canal+, Region Ξle-de-France και Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου Γαλλίας (CNC–Cosip) με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Tην ταινία στήριξε οικονομικά και ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης Σπαικ Λι.
Η νέα επιτυχία της Μυρσίνης Αριστείδου έρχεται ένα χρόνο μετά τη βράβευση της προηγούμενής της ταινίας «Σεμέλη» (2015), με το βραβείο, μεταξύ άλλων, της Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας στη Berlinale Generation Kplus το 2016 και Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2016. Άλλα έργα της σκηνοθέτιδας είναι το ντοκιμαντέρ Ma' (2014), γυρισμένο στην Αργεντινή, και η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους Not Now (2013).

Στοιχεία για την ταινία:

Ηθοποιοί:

Άρια, Χρύσα Πλατσατούρα,
Πατέρας, Γιάννης Στάνκογλου,
Τζίμης, ο Τάκης Σπυριδάκης,
ενώ στον ρόλο της νεαρής Κινέζας, η Οντρε Τζιακομίνι.

Βιογραφικό:
Η Μυρσίνη Αριστείδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Ζει ανάμεσα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Κύπρο. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της (MFA) στη σκηνοθεσία στο Tisch School of the Arts της Νέας Υόρκης, το 2017. Πριν από αυτό, το 2013, αποφοίτησε με BFA στο Σινεμά και την Ιστορία της Τέχνης από το Pratt Institute- Νέα Υόρκη.
Τώρα, η Μυρσίνη Αριστείδου ετοιμάζει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, η οποία έχει επιλεγεί στο TIFF TalentLab 2016, στο Berlinale Talents 2017, στο Cannes Cinιfondation Residence (Ανοιξη, 2017) και στο Torino ScriptLab 2017. Ίδρυσε και διευθύνει την εταιρεία παραγωγής “1.61 FILMS”, με έδρα την Κύπρο. Είναι επίσης συνεργάτιδα του S'agapo Children’s Foudnation, το οποίο βοηθά στην εκπαίδευση των παιδιών διεθνώς.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:45

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.