Πρεμιέρα 17 Ιουνίου : «Ο Φον Δημητράκης»

«Ο Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά

Από την Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 18 & 23/6 σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης Μεσόγειος ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» με τον ίδιο σεβασμό και συνέπεια απέναντι στους θεατές του αλλά και με αίσθηση ευθύνης για την eπαγγελματική και αποκεντρωτική του ταυτότητα προτείνει για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδο την έξοχη και επίκαιρη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο Φον Δημητράκης».

Το Έργο

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942.

Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα στην κατοχή βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει υπουργός, συνεργαζόμενος όμως με τους Γερμανούς. Μέσα όμως στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένεια του σε αντίθεση με εκείνον αποτελείται από πατριώτες, ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδελφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες στο βουνό πίσω από την πλάτη του. Ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα, μέχρι που έρχεται η στιγμή να πάρει μια μεγάλη απόφαση

Πίσω από τη έξοχη κωμωδία χαρακτήρων του Δημήτρη Ψαθά, βρίσκεται σε όλη του την οξύτητα το τραγικό στοιχείο. Θίγεται το θέμα της εξάρτησης των ανθρώπων από την εξουσία, η επικινδυνότητα της αρρωστημένης φιλοδοξίας, ενώ παράλληλα τίθεται το δίλημμα αν οι επιλογές των ανθρώπων πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τη συνείδηση ή με το συμφέρον. Το πρόσωπο του κεντρικού χαρακτήρα είναι «προϊόν» μιας ανώμαλης και δραματικής περιόδου, μα ταυτοχρόνως διαχρονικό και πανανθρώπινο : ένας επικίνδυνος κακομοίρης με μίζερη συνείδηση, ένας εν δυνάμει Κάϊν για ένα πινάκιο εξουσίας. Αυτά θα προσπαθήσει να αναδείξει η σκηνοθετική προσέγγιση και θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει την έννοια του ανθρωπισμού …

Το διαχρονικό και πανανθρώπινο στοιχείο του έργου. Η επικαιρότητα του έργου- Ζούμε σε μια εποχή που μοιάζει σε πολλά μ’εκείνην που γράφτηκε. Κι όμως είναι μια έξοχη κωμωδία με την υπογραφή του Δημήτρη Ψαθά. Και θα περιοδεύσει την καλοκαιρινή περίοδο σ’όλη την Ελεύθερη Κύπρο συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην θεατρική αποκέντρωση.

Συντελεστές Την σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Ανδρέας Μελέκης, τα σκηνικά και κοστούμια ο Γιώργος Γεωργιάδης και την μουσική επιμέλεια ο Βαλεντίνος Βαλιαντής. Στον ομώνυμο ρόλο του «Φον Δημητράκη» ο Σοφοκλής Κασκαούνιας και μαζί του ένα εκλεκτό επιτελείο από εννέα επαγγελματίες ηθοποιούς – Μόνικα Μελέκη, Παρασκευή Αναστασίου, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Καραϊσκος, Μαρία Μουστάκα, Λουκάς Λουκά, Φοίβος Γεωργιάδης και Αριάνα Ιωάννου.

Πρεμιέρα : Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 – Ώρα 8.30 μ.μ. Παραστάσεις : 18 & (στις 23 Ιουνίου σε συνεργασία με τα ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) – Ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» Ακολουθούν Περιοδείες σε Περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες. Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 – 99490102 Μέγας Θεσμικός Χορηγός : ΘΟΚ Πάγιοι Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας, ΑΗΚ Χορηγός Επικοινωνίας : Ρ.Ι.Κ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.