Spoudase 2017: Η πρώτη έκθεση για σπουδές στην Ελλάδα και την Κύπρο

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έρχεται, για πρώτη φορά, μία έκθεση με αντικείμενο τις σπουδές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο: «Spoudase 2017» θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές και «φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το φεστιβαλικό σημείο αναφοράς για την τριτοβάθμια και μετατριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, αποτελώντας δίαυλο επικοινωνίας για τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες τους».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν, με δωρεάν είσοδο, να πάρουν πληροφορίες για πάνω από 450 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων, ΤΕΙ και κολεγίων, καθώς επίσης και να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops.

Αρκετά σημαντική θα είναι η συμμετοχή πανεπιστημίων και ΤΕΙ της περιφέρειας, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στους Αθηναίους υποψήφιους σπουδαστές να γνωρίσουν τα προγράμματα και τις δράσεις των ΑΕΙ εκτός πρωτεύουσας.

Παράλληλα, θα παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν δωρεάν ψυχομετρικά τεστ και να πάρουν δωρεάν συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπλήρωσης μηχανογραφικού.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι πάνω από 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακά, προπτυχιακά προγράμματα και προγράμματα e-learning θα κληρωθούν για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ενημέρωση για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν δια ζώσης από εκπροσώπους 450 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, πάνω από 20 ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων, ΤΕΙ και κολεγίων, στα αντίστοιχα περίπτερα της έκθεσης.

Αναλυτικά, στην έκθεση θα συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πανεπιστήμιο Πειραιά, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το πανεπιστήμιο Αιγαίου, το πολυτεχνείο Κρήτης, τα ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά, Κρήτης και Θεσσαλίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), καθώς επίσης και τα κολέγια AthTech, ALBA Graduate Business School, Mediterranean College, Μητροπολιτικό Κολέγιο, New York College, κά.

Παράλληλες δράσεις

Οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν δωρεάν από το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» του πανεπιστημίου Αθηνών, για να πάρουν συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

Εξάλλου, το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής του πανεπιστημίου Αθηνών θα παρέχει στους επισκέπτες -δωρεάν και πάλι- συνέντευξη και συμπλήρωση εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων/τεστ, ειδικά προσαρμοσμένων στον ελληνικό πληθυσμό.

Ακόμη, το Εργαστήριο θα πραγματοποιεί δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους επισκέπτες, με στόχο να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, και την ίδια στιγμή να μπορέσουν να μιλήσουν με τους εκπροσώπους σχολών που τους ενδιαφέρουν. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν αξιολόγηση του βιογραφικού των επισκεπτών.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα πραγματοποιηθούν πάνω από 30 workshops και σεμινάρια, από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και από άλλους φορείς που συμμετέχουν, σε τομείς όπως η Πληροφορική, οι Επιστήμες Αγωγής, τα οικονομικά, η Υγεία, το marketing, και πολλά άλλα.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται δωρεάν και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Τον «χορό» των σεμιναρίων, θα ανοίξει το «Grow Greek Tourism Online, μια πρωτοβουλία της Google μαζί με το υπουργείο Τουρισμού τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ.

Παροχή Υποτροφιών

Δεκάδες ολικές και μερικές υποτροφίες (πάνω από 100 συνολικά) θα δοθούν στους επισκέπτες της έκθεσης από τα πανεπιστήμια, τεχνολογικά ιδρύματα και κολέγια για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά καθώς και e-learning και σεμινάρια, βοηθώντας τους υποψηφίους που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

Πρόγραμμα Ομιλιών

Καθηγητές πανεπιστημίων, πρόεδροι τμημάτων, διευθυντές προγραμμάτων, πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις θα συμμετέχουν στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο του Innovathens. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα προγράμματα των σχολών και των τμημάτων τους, αναλύοντας τους λόγους να τα παρακολουθήσει ένας υποψήφιος.

Παράλληλα, θα επικεντρωθούν στην σύνδεση των προγραμμάτων με την αγορά εργασίας και την επαγγελματική προοπτική.

Ωστόσο, στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών θα μιλήσουν και διευθυντές προσωπικού από κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μεταφέροντας την εμπειρία τους για τις δεξιότητες, γνώσεις και γενικότερα όλα τα κριτήρια που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.

Πηγή : ΑΠΕ Αθηνά Καστρινάκη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.