Επιστρέφει στην Κύπρο η "Αγγελική" από τους Fly Theatre

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Λευκωσία τον περασμένο Φεβρουάριο και τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε για δύο συνεχόμενες σεζόν στην Αθήνα, η παράσταση «Αγγελική» της θεατρικής ομάδας Fly Theatre ξαναέρχεται στην Κύπρο, για μία μόνο παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Τρίτη, 23/5, 20.30).

Η «Αγγελική» είναι η πραγματική ιστορία μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, της Αγγελικής Ματθαίου, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες. Μια ιστορία ζωής, ένα οδοιπορικό από τη Σμύρνη στα βάθη της Τουρκίας με κατάληξη στο Ρέθυμνο. Η παράσταση των Fly Theatre διαπραγματεύεται την προσφυγιά, το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, δοσμένο απλά και ανθρώπινα, χωρίς επιτηδευμένους συναισθηματισμούς.
Οι Fly Theatre, βασιζόμενοι στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq, στήνουν μια ιδιαίτερη παράσταση, έναν μονόλογο για τρεις. Και μιλούν για το μεταναστευτικό, το φλέγον ζήτημα που αποτελεί αιτία για διαφωνίες και διχασμό σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Μια πρωτότυπη παράσταση με τρεις ηθοποιούς (Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου) που μέσα από το λόγο και τα σώματά τους μεταφέρουν ευρηματικά επί σκηνής το ταξίδι της Αγγελικής Ματθαίου.

Λίγα λόγια για το έργο
Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας φανερώνει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά το 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Fly Theatre
Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή, Γιώργος Αναστασάκης
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Γεωργία Μεσιήτη
[email protected]
Facebook Page: Fly Theatre
www.flytheatre.gr

Παραστάσεις :

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Εισιτήριο: 15 ευρώ
Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ: 25377277 & Web: www.pattihio.com.cy

Fly Theatre

Η ομάδα Fly Theatre δημιουργήθηκε από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. Έχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Simon McBurney, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα.
Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα αρχικά με το έργο τους «Η Τέλεια Συνταγή» και στη συνέχεια με την «Αγγελική» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά στην Αθήνα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.