Έργα Κυπρίων και Ελλήνων σε δημοπρασία (φωτο)

Ένας εμβληματικός πίνακας του Δημήτρη Μυταρά από τη δεκαετία του ’90 - περίοδο που αποτελεί την απόληξη της προηγούμενης δουλειάς του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου του 20ού αιώνα - βρίσκεται ανάμεσα στα έργα που αναμένεται ότι θα ηγηθούν της 22ης δημοπρασίας του Οίκου Ψαθάρη, που θα γίνει στις 10 Μαΐου στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία.

sunthesi dimitris mutaras

Το έργο, με τίτλο «Σύνθεση», είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της δημοτικής πινακοθήκης του δήμου Κερκυραίων (19/6 - 2/8 1998) και εικονίζεται στον κατάλογο της έκθεσης (αρ. έργου 14). Ο Οίκος Ψαθάρη εκτιμά την αρχική τιμή της «Σύνθεσης» στα 5.800 – 15.000 ευρώ.
Η συλλογή παρουσιάζει 120 κορυφαία και σπάνια έργα Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών, στη πλειονότητα τους του 19ου και 20ού αιώνα.

o mustiriakos kalogeros tou orientalisti sumeon sabbidi

Ο μυστηριακός  «Καλόγερος» του οριενταλιστή Συμεών Σαββίδη

Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα Ελλήνων ζωγράφων που θα δημοπρατηθούν το βράδυ της 10ης Μαΐου είναι ο μυστηριακός «Καλόγερος» του οριενταλιστή Συμεών Σαββίδη, η «Ευλογία» του μελετητή του «ανθρώπινου τοπίου» Εμμανουήλ Ζαΐρη, ένα συλλεκτικό έργο της δεύτερης σειράς των Διαδηλώσεων της μοντερνίστριας Καίτης Στεφανίδου, ένα ανεικονικό έργο του πρωτεργάτη εκσυγχρονιστή της κυπριακής ζωγραφικής Χριστόφορου Σάββα, η «Μακεδονική Ενδυμασία» του γενάρχη της μακεδονικής ζωγραφικής Πολύκλειτου Ρέγκου.

sullektiko ergo tis deuteris seiras ton diadiloseon tis monternistrias kaitis stefanidou

Συλλεκτικό έργο της δεύτερης σειράς των Διαδηλώσεων της μοντερνίστριας Καίτης Στεφανίδου.

Τέλος, στο έργο «Γυναικείες Μορφές» του Γιώργου Γουναρόπουλου (1889 - 1977), ο μοντερνιστής καλλιτέχνης αποδίδει τη γυναικεία φιγούρα με τρόπο απόλυτα προσωπικό, τονίζοντας το περίγραμμα της φόρμας ενώ παράλληλα την απλοποιεί και σχεδόν την εξαϋλώνει.

gunaikeies morfes tou giorgou gounaropoulou

«Γυναικείες Μορφές» του Γιώργου Γουναρόπουλου.

H τιμή της εκτίμησης πολλών έργων που δημοπρατούνται από τον Οίκο Ψαθάρη θεωρείται σχεδόν πάντα δελεαστική, υποσχόμενη εύλογο έως μεγάλο περιθώριο ανόδου.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα προτού αυτά δημοπρατηθούν σε ιδιωτικές συλλογές κατά την τριήμερη παρουσίασή τους στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία, από τις 8 μέχρι τις 10 Μαΐου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.