Απευθείας από ΡΙΚ το κονσέρτο της Φιλαρμονικής Βερολίνου στην Πάφο

Απευθείας θα προβάλει το ΡΙΚ την ερχόμενη Δευτέρα το κονσέρτο της φιλαρμονικής ορχήστρας Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του κάστρου της Κάτω Πάφου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

To περίφημο Κονσέρτο της Ευρώπης  της Φιλαρμονικής του Βερολίνου πραγματοποιείται το 2017  στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Από το 1991 η Φιλαρμονική του Βερολίνου έχει θεσμοθετήσει το κονσέρτο αυτό τιμώντας την ίδρυση της το 1882, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδέα της Ευρώπης. Για το κονσέρτο αυτό επιλέγονται συνήθως όχι μουσικές αίθουσες , αλλά χώροι ιδιαίτερου ιστορικού ή άλλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Μπροστά από το εμβληματικό Κάστρο στην πλατεία του γραφικού  λιμανιού της Πάφου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου θα εκτελέσει υπό τη διεύθυνση του Mariss Jansons έργα των Carl Maria von Weber και  Antonín Dvořák, τα οποία εντυπωσιάζουν με την ενθουσιώδη ορμή και τα ζεστά τους χρώματα. Το κονσέρτο μεταδίδεται σε περισσότερες από 30 χώρες σε εκατομμύρια θεατές από την Κρατική τηλεόραση της Γερμανίας (ARD) και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η «η συναυλία θα δοθεί και θα προβληθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις δύο (12.00-14.00)  από το ΡΙΚΕΝΑ και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ».

Το κονσέρτο θα προβληθεί μέσω σήματος του ΡΙΚ από την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας και παράλληλα θα σταλεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU).
Η συναυλία γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβείας της Ομοσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Carl Maria von Weber : Ouvertüre zur Oper Oberon
Carl Maria von Weber: Konzert für Klarinette und Orchester Nr. 1 f-Moll op. 73
Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 8 G-Dur op. 88

Διεύθυνση ορχήστρας: Mariss Jansons

Σολίστ: Andreas Ottensamer (κλαρινέτο)

Φιλαρμονική Βερολίνου

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσικά σχήματα της Ευρώπης, με εκατοντάδες κονσέρτα, εμφανίσεις και ηχογραφήσεις σε όλο τον κόσμο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φιλαρμονικής είχε για χρόνια ο θρυλικός αρχιμουσικός Herbert von Karajan. Από το 1991, κάθε Πρωτομαγιά, η Φιλαρμονική του Βερολίνου διοργανώνει το ετήσιο «Κονσέρτο της Ευρώπης» το οποίο προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το 1ο Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας (ARD) καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ μεταδίδεται διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Το 2017, ο σπουδαίος αρχιμουσικός Mariss Jansons, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής της Βιέννης, διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κονσέρτο της Ευρώπης στην Πάφο. Πέρα από την καλλιτεχνική αριστεία η οποία υπογραμμίζεται με την παρουσία και μόνο της Φιλαρμονικής, το κονσέρτο συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και αναδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της διοργάνωσης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Πάφο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.