Συμφωνική Ορχήστα Νέων, Μουσικό Λύκειο Λ/ΣΟΥ και νεαροί σολίστ δημιουργούν επί σκηνής

Μετά τη χθεσινοβραδυνή επιτυχία που συμπλήρωσε στο Ριάλτο Λεμεσού η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Λεμεσού, τους νεαρούς πιανίστες που κέρδισαν το διαγωνισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde καθώς και νέους αλλά και με καταξιωμένους καλλιτέχνες μεγάλων θεάτρων της Ρωσίας απόψε δίνει δεύτερη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία στις 20:30.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΙΣΟΚ η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων φέρνοντας μαζί παιδιά με ταλέντο  και ενθουσιασμό για τη μουσική στοχεύει στο υψηλότερο δυνατό καλλιτεχνικό επίπεδο μέσω ενός ευρέως φάσματος μουσικών δραστηριοτήτων. Το σύνολο επιτελεί πολύτιμο μουσικο-παιδαγωγικό έργο αλλά και σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά  δρώμενα του τόπου.
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Ορχήστρα συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό  Οργανισμό Avantgarde ώστε μέσα από τον διαγωνισμό πιάνου που διοργανώνει ο Οργανισμός, να προσκληθούν ταλαντούχοι νέοι πιανίστες ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου.
Μια μουσική επικοινωνία νέων με νέους, ιδιαίτερα πολύτιμη για τους νεαρούς μας πιανίστες αφού θα ενθαρρύνει σημαντικά την παραπέρα μουσική τους πορεία και ανέλιξη.
Το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 23 του Mozart που θα ερμηνεύσει ο Νικόλας Γεωργιάδης (9ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Avantgarde για Νεαρούς Πιανίστες, 2014) είναι γεμάτο αιθέριες μελωδίες και γράφτηκε την περίοδο της Σαρακοστής του 1786. Κατέχει ιδιαίτερη θέση στα έργα του συνθέτη, αφού το αργό του μέρος είναι το μοναδικό Adagio σε όλα τα κοντσέρτα του Mozart, με όλα τα άλλα να έχουν την ένδειξη Andante.
Ο Δαυίδ Αναστασίου (10ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Avantgarde για Νεαρούς Πιανίστες, 2016) θα ερμηνεύσει την Φαντασία πάνω σε Ουγγρικές Δημοτικές Μελωδίες του Liszt, γραμμένη το 1852, που δεν είναι άλλο από τη διασκευή του ίδιου του συνθέτη της Ουγγρικής του Ραψωδίας αρ. 14, αρχικά γραμμένη για σόλο πιάνο.
Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με το Requiem του Mozart  για το οποίο η δυναμική και γεμάτη νεανική ενέργεια Ορχήστρα Νέων συνδημιουργεί με την εξαιρετική Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού καθώς και με νέους αλλά και με καταξιωμένους καλλιτέχνες μεγάλων θεάτρων της Ρωσίας.
Το Requiem του Mozart  είναι ένα έργο που έμεινε ημιτελές με τον θάνατο του συνθέτη τον Δεκέμβριο του 1791 και ολοκληρώθηκε την επόμενη χρονιά από τον  τότε αντιγραφέα του, Franz Xaver Süssmayr.

Πρόγραμμα:
L. Bernstein: Candide: Εισαγωγή
W. A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 23 σε Λα μείζονα, Κ. 488
F. Liszt: Φαντασία πάνω σε Ουγγρικές Δημοτικές Μελωδίες
W. A. Mozart: Requiem σε Ρε ελάσονα, K. 626
 
Σολίστ:
Νικόλας Γεωργιάδης (πιάνο)
(9ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Avantgarde για Νεαρούς Πιανίστες, 2014)
Δαυίδ Αναστασίου (πιάνο)
(10ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Avantgarde για Νεαρούς Πιανίστες, 2016)
Youlia Yourenkova (σοπράνο)
Anastasia Yaldina (μέτζο-σοπράνο)
Sergey Spiridonov (τενόρος)
Alexandr Fomin (μπάσος)
Χορωδία Μουσικού Λυκείου Λεμεσού (διδ.: Σόλων Κλαδάς)

Μαέστρος: Γιώργος Κουντούρης
 
Τιμές εισιτηρίων:
€12, €7 (νέοι 18-26 ετών και  συνταξιούχοι), €5 (νέοι 12-18 ετών), €3 (παιδιά κάτω των 12 ετών)

Προπώληση:

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου, 2 ώρες πριν την έναρξη . Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου (Λεωφόρος Στροβόλου 100, 2020 Στρόβολος)
-     Aπό την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy   

 Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.