Γονείς καταγγέλουν στον ΠτΔ προσπάθεια υποβιβασμού της ΣΟΝΚ και τον καλούν να παρέμβει

Ομάδα γονιών των 150 παιδιών μελών της Συμφωνικής Ορχήστρα Κύπρου απέστειλαν επιστολή στον ΠτΔ στην οποίαν καταγγέλλουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου για προσπάθεια υποβιβασμού της ορχήστρα.

Όπως αναφέρουν συναυλίες οι οποίες ετοιμάζονται ακυρώνονται, τα παιδιά κάνουν δοκιμές χωρίς να ξέρουν για πιο λόγο, μέλη του ΔΣ διαδίδουν ότι θα κλείσουν τη μουσική σχολή και θα αναστείλουν μεγαλεπήβολες συναυλίες και πολλά άλλα.
 Αποκορύφωμα, όμως αναφέρεται στην επιστολή, το οποίο εξόργισε όλους τους γονείς είναι η απόρριψη πρότασης του γραφείου του ΚΟΤ στη Γερμανία  να παρουσιαστεί κλιμάκιο της ορχήστρας στο Βερολίνο στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως με σκοπό την προβολή της δουλειάς των παιδιών και του Κυπριακού πολιτισμού.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο ΚΟΤ πρότεινε να καλύψει όλα τα έξοδα, κάτι που που επιβεβαίωσε στους γονείς λειτουργός του ΚΟΤ, και παρόλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση χωρίς καμία εξήγηση.
Αναφέρουν επίσης πως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΟΚ καυχήθηκαν στους γονείς ότι δεν θα αφήσουν την ορχήστρα νέων να αλωνίζει.
Οι γονείς υποστηρίζουν επίσης ότι μέλη του συμβουλίου έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα και εμπάθειες, οι οποίες δρουν ανασταλτικά για το μέλλον των παιδιών και σημειώνουν : «Κύριε Πρόεδρε, τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτές τους, δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά για να φτάσουν το άριστο, αφιερώνουν 3 και 4 ώρες ημερησίως για να καταφέρουν με το σπαθί τους να πετύχουν σε αυτό που αγαπούν. Είναι εγκληματικό να αφήνονται εμπάθειες και συμφέροντα να δρουν εις βάρος αυτού του υπέροχου θεσμού και κάποιοι να αρπάζουν τις ευκαιρίες μέσα από τα χέρια των παιδιών μας. Όλοι αυτοί οι κόποι, όλες οι προσπάθειες των παιδιών της Κύπρου, γυρεύουν απειροελάχιστες ευκαιρίες να παρουσιαστούν στη διεθνή σκηνή. Διερωτόμαστε, από πόσα παιδιά είναι πρόθυμοι κάποιοι να κόψουν το μέλλον τους για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα και εμπάθειες; Είναι σε όλους μας πλέον εμφανές ότι το διοικητικό συμβούλιο, παρεμποδίζει το καλλιτεχνικό προσωπικό στην εκτέλεση του έργου του και αυτό βεβαίως είναι κάτι που πληγώνει τα παιδιά»
Καταλήγοντας οι γονείς ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει «πριν αυτοί οι κύριοι διαλύσουν ότι πιο ωραίο έχει να επιδείξει η χώρα μας και να διασώσετε τη συμφωνική ορχήστρα νέων και τη μουσική της σχολή απαλλάσσοντάς την από τέτοια διοίκηση. Γλυτώστε τα παιδιά μας από πολιτικά παιχνίδια».
Η ορχήστρα νέων και τα παιδιά δεν χρειάζονται διοικητικό συμβούλιο, καταλήγει η ανακοίνωση.  
Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι η ΣΟΝΚ είναι πλέον από τις καλύτερες ορχήστρες παγκοσμίως η οποία έχει ήδη συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς όπως ο  Συπριέν Κατσαρή και Salvatore Accardo, έχει παρουσιάσει την όπερα Καβαλλερία Ρουστικάνα, και έχει κάνει εμφανίσεις στο Musikverein της Βιέννης, στη Ρώμη και πολλά άλλα.

Η επιστολή έχει επίσης κοινοποιηθεί στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.