Μνημόνιο συνεργασίας υπέργαψαν ΘΟΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την προώθηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ανάπτυξης, την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων σε σχέση με την προβολή του πολιτισμού, την προαγωγή της εκπαίδευσης και της έρευνας και άλλα συναφή ζητήματα καλύπτει το μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), το οποίο υπέγραψαν ο πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ, Γιάννης Τουμαζής.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα οι φοιτητές της είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που έμπρακτα διψούν για γνώση και αναζήτηση. Σε αυτήν την ομάδα θα απευθυνθούμε ως ΘΟΚ για να αναπτύξουμε κοινά προγράμματα, να συνδιαλεχθούμε με το ακαδημαϊκό προσωπικό, να υποδεχθούμε τους φοιτητές στις αίθουσές μας», δήλωσε ο πρόεδρος του θεατρικού οργανισμού.
Ο πρύτανης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, παρατήρησε ότι η πολυσήμαντη διάσταση του πολιτισμού, δυστυχώς, παραγνωρίζεται, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι πολιτιστικές δράσεις συμβάλλουν αναμφισβήτητα στην ανεπίσημη μόρφωση των νέων, συνεισφέρουν στην ένταξή τους σε ομάδες και κατ' επέκταση στο κοινωνικό σύνολο, ευνοούν την καλλιέργεια μιας κουλτούρας αποδοχής, δημιουργικού προβληματισμού και διαρκούς αναζήτησης και σαφέστατα, ενισχύουν τη φυσική τους τάση για δημιουργία και καλλιτεχνική σκέψη και έκφραση.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα παρουσιαστεί στις 30 και 31 Μαρτίου η θεατρική παράσταση «Συμβολαιογράφος», ένα έργο του Νίκου Βασιλειάδη -πεζογράφου της μεταπολεμικής λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι γνωστός για το μεταφραστικό και ποιητικό του έργο- σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ. Η παράσταση θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ και έχει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον με αντίκτυπο ακόμα στη σημερινή κοινωνία και τη θέση των γυναικών.
Θα ακολουθήσει η δραματοποίηση του παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ με τίτλο «Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει». Πρόκειται για μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική συνάμα παράσταση κουκλοθεάτρου με πρωτότυπη ζωντανή μουσική, η οποία προγραμματίζεται να επισκεφθεί όλα τα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου, όπου και αν βρίσκονται. Στόχος είναι η καλλιέργεια μιας κουλτούρας διερεύνησης και αναζήτησης της γνώσης από τη σχολική ηλικία αλλά και η κατανόηση όρων όπως είναι η καινοτομία, η έρευνα και οι επιστήμες.
Πέραν της συνεργασίας επί διαφόρων δράσεων, ο Γ. Τουμαζής, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δυνατότητα αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού στις διαδικασίες και τους μηχανισμούς καταρτισμού προτάσεων πολιτικής για τους νέους, την πολιτιστική και άλλη ανάπτυξη της πόλης. «Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί», υπογράμμισε αναφερόμενος σε αυτή τη νέα πολλά υποσχόμενη συνεργασία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.