«Και τώρα οι δυο μας» από το θέατρο Αντίλογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το συγκλονιστικό και βαθιά κοινωνικό έργο του ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν «Και τώρα οι δυο μας».

Το έργο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους και μετάφραση/διασκευή του Γιώργου Κιμούλη πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για επιτυχία και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση.  Ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ αφού η οικονομική κρίση των καιρών μας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κοινωνία των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο.

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν παρατηρητής της μετεξέλιξης της κοινωνίας της χώρας του μετά την πτώση του καθεστώτος και ως πολίτης του σύγχρονου κόσμου που μεταβάλλεται ραγδαία μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού, καταγράφει στα έργα του  την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης.  Στο «Και τώρα οι δύο μας»  γίνεται σαφές πως ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά παγιδεύεται στους μηχανισμούς τους μη μπορώντας να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί παρέχοντας του υποσχέσεις και ευκαιρίες για επιτυχία.  Εκμεταλλεύεται προς όφελος και εξυπηρέτησή της ανθρώπους με προσόντα και ικανότητες αναγκάζοντας τους να παραιτηθούν από κάθε ηθική αξία.
Αυτή η ανάγκη κοινωνικής ανέλιξης και επαγγελματικής επιτυχίας αποδεικνύεται καταστροφική για το ζευγάρι του έργου οδηγώντας τους δύο ήρωες σε συναισθηματικό ακρωτηριασμό.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:


Ένας άντρας και μια γυναίκα -τους συναντάμε μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Έχουν ένα παιδί  16 χρονών. Εκείνος, πολιτικός μηχανικός. Εκείνη, διανοούμενη.
Εκείνος, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί πάτησε επί πτωμάτων ξεπουλώντας κάθε αρχή και κάθε αξία. Εκείνη, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, γνώριζε μα σιωπούσε. Συνεργία με άλλοθι, το μέλλον του παιδιού. Κάποιος θα "πληρώσει", ακόμη και χωρίς να φταίει. Για να επιβιώσουν δαγκώνουν ο ένας τον άλλο σαν λυσσασμένα σκυλιά. Για εκείνα που θέλησαν και για εκείνα που εύχονται να μην είχαν συμβεί.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Αλεξάντερ Γκέλμαν
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά-κοστούμια: Νεοκλής Νεοκλέους

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεοκλής Νεοκλέους, Άννα Γιαγκιώζη

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Γεωργία Μεσιήτη
Σχεδιασμός Αφίσας - Προγράμματος: Νάσια Δημητρίου
Φωτογράφιση: Φώτιος Φωτίου
Χειριστής κονσόλας ήχου & φώτων: Αντρέας Καρσεράς

Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, 20:30
ΛΕΥΚΩΣΙΑ –μόνο για 9 παραστάσεις
18 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2017

Σάββατο στις 20:30
Κυριακή (δύο παραστάσεις) στις 18:00 και 20:00

ΕΞΑΝΤΑΣ Bar Theatre (Θεμιστοκλή Πετρίδη 11, Καϊμακλί-Λευκωσία)
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ, το τσάϊ ή το ποτό τους (το σέρβις σταματάει με την έναρξη του έργου).

ΛΕΜΕΣΟΣ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017
Δύο παραστάσεις στις 18:30 και στις 20:30

Θέατρο ΕΝΑ (Β’ Δημοτική Αγορά)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  99 251331 και 99 544454
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ :
10 ευρώ κανονικό
7 ευρώ μειωμένο / φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ηθοποιοί
(με την επίδειξη φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανεργίας και ταυτότητας)

Σημείωση: Το έργο «Και τώρα οι Δυό μας» ανέβηκε τον περασμένο Μάιο (2016) και πάλι σε παραγωγή του Θεάτρου ΑντίΛογος, στην αυθεντική του γλώσσα, τα ρώσικα, για το ρωσόφωνο κοινό της Κύπρου, με τους ηθοποιούς Αντρέι Κρούπα και Γιούλια Χρυσοστόμου και σε σκηνοθεσία του Νεοκλή Νεοκλέους. Παρουσιάστηκε στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.