Ευρωπαϊκή διάκριση στα Κούκλια για ανάδειξη Μύθου Αφροδίτης στην Πέτρα του Ρωμιού

Ευρωπαϊκή διάκριση στα βραβεία ECTN (European Cultural Tourism Network) έχει λάβει η Κοινότητα των Κουκλιών, ως τοπική αρχή, για την παρέμβαση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σχετικά με την τεχνολογική εφαρμογή για ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης με την χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, πρόκειται για μια ακόμη διάκριση και ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση να καταστεί η Πάφος ακόμη πιο «έξυπνος προορισμός».

Φέτος το γενικό θέμα των βραβείων ECTN ήταν «Ανάπτυξη και προώθηση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων με βάση την Πολιτιστική Κληρονομιά», ενώ η Κοινότητα Κουκλιών ως τοπική αρχή και γενικότερα ο προορισμός της Πάφου διακρίθηκε στην κατηγορία “Καινοτομία και ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, για δημιουργία έξυπνους προορισμούς”.

Τα ετήσια βραβεία ECTN στόχο έχουν να ενισχύσουν την προβολή των ευρωπαϊκών προορισμών πολιτιστικού τουρισμού, ενώ δημιουργούν μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων και προωθούν τη δικτύωση μεταξύ των προορισμών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα βραβεία διοργανώνονται από το 2014 από το ECTN προς όφελος προορισμών, κοινοτήτων, συνεργασιών , επιχειρήσεων, πολιτών και επισκεπτών. 

Η έκδοση 2020 των βραβείων «Προορισμός βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού» διοργανώθηκε από το ECTN σε συνεργασία με την Europa Nostra, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών και το NECSTouR, με την υποστήριξη των πολιτιστικών διαδρομών «Οι Φοίνικες» και «Iter Vitis» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σημειώνεται επίσης ότι οι νικητές των βραβείων αναγνωρίζονται ως παραδείγματα αριστείας που εμπνέουν άλλους τουριστικούς προορισμούς και θα ενθαρρύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων πρωτοβουλιών πολιτιστικού τουρισμού.

Η Τουριστική Πάφος όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για αναβάθμιση του προϊόντος και των εμπειριών με στόχο την εδραίωση του προορισμού μέσω της προσθήκης και ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων για περαιτέρω διαφοροποίηση από άλλους ανταγωνιστές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.