Τελετή στον Τύμβο Μακεδονίτισσας πραγματοποίησαν Σύνδεσμοι Αγωνιστών και άλλοι φορείς

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας την Τρίτη, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α., το ΣΙΜΑΕ, Το ΙΔΑΑΕ, η ΣΕΚ και πολλοί άλλοι φορείς έχουν αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς και όλους τους φονευθέντες κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση άρχισε με εναπόθεση δάφνης επί των τάφων και κενοταφίων των ηρώων της τουρκικής εισβολής και ακολούθησε αφή φλόγας που μεταφέρθηκε από δρομείς του σωματείου «Περικλής Δημητρίου», από τα Φυλακισμένα Μνήματα στον χώρο της εκδήλωσης, σύμβολο της μεταλαμπάδευσης του ελληνικού αγωνιστικού πνεύματος ανά τους αιώνες.

Ακολούθως, έγινε Τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων της τουρκικής εισβολής, αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς και όλων των φονευθέντων, προϊσταμένου του μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΟΠΛ, Ανδρέας Κακουλλής, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση, έκανε μια διαδρομή στη δράση των μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ και αναφέρθηκε στον ηρωισμό των στρατιωτών του 386ου μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού και του διοικητή του αντισυνταγματάρχη Μπούτου.
 
Έκανε μνεία στους πρώτους νεκρούς στον Κοντεμένο, ανθυπολοχαγό Παντελή Χατζημάρκο και Ανδρέα Έλληνα, καθώς και στους υπόλοιπους μαυροσκούφηδες της 21 ΕΑΝ και της 23 ΕΜΑ.

Αναφέρθηκε ακολούθως στην ηρωική δράση των λοκατζήδων όλων των μοιρών και στους 115 νεκρούς καταδρομείς, με πρώτο τον διοικητή της 33 ΜΚ Γεώργιο Κατσάνη ενώ αναφορά έκανε στο μεγαλείο τη θυσίας της ΕΛΔΥΚ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε στην εκδήλωση και κατέθεσε στεφάνι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο μητροπολίτης Κύκκου, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας, εκπρόσωποι κομμάτων, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, Δήμων σωματείων και άλλων οργανώσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.