Tο γλυπτό «ΙΚΑΡΟΣ» κοσμεί τον παραλιακό πεζόδρομο Αγίας Νάπας

Στον παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας για να καλωσορίζει τους επισκέπτες, τοποθετήθηκε το γλυπτό έργο «ΙΚΑΡΟΣ».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το γλυπτό με την ονομασία «ΙΚΑΡΟΣ» εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της Α΄ φάσης του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, ο Κύπριος καλλιτέχνης Πανίκκος Σπανός. Το έργο τοποθετήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου στην είσοδο του παραλιακού πεζόδρομου της Αγίας Νάπας».

Ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου παρακολούθησε τις εργασίες τοποθέτησης του έργου σε σημείο στον παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας που επέλεξε ο ίδιος και ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο γλυπτό συνδέει την περιοχή με τη μυθολογία και τη θάλασσα, ενώ θα είναι ορατό σε όλους όσους θα διακινούνται στον πεζόδρομο. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το έργο θα καταστεί σημείο αναφοράς για την Αγία Νάπα και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες».

Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε «εγκάρδιες ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη για το θεσπέσιο έργο που δημιούργησε και σε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση των Συμποσίων που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαίσιων έργων όπως είναι ο «ΙΚΑΡΟΣ». Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής Κίκη Κωνσταντίνου, στην Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου και το τεχνικό συνεργείο του Δήμου που συνεχώς με άοκνες προσπάθειες υλοποιούν αποστολές με πλήρη επιτυχία».

Ο δημιουργός του έργου Πανίκκος Σπανός εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «ένα ακόμη έργο του του θα βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς της Αγίας Νάπας» και σημείωσε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή» για τον ίδιο έργα του να κοσμούν τόσο το Πάρκο Γλυπτικής όσο και δημόσιους χώρους της περιοχής.

Ο κ. Σπανός ευχαρίστησε επίσης «τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του και για την άψογη συνεργασία που είχαν».

Σημειώνεται ότι το έργο είναι φτιαγμένο από Stainless Steel, έχει ύψος 3.60μ., πλάτος 3μ. και έχει τοποθετηθεί πάνω σε βάση ύψους 3.10μ και συνολικό ύψος από το έδαφος 6.70μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.