Αστικό Πολυ-λειτουργικό Πάρκο: Εντός του 2021 η υλοποίησή του

Εντός του 2021 αναμένεται να αρχίσει η υλοποίηση του Αστικού Πολύ-λειτουργικού Πάρκου στην Αγία Νάπα, ένα έργο που θα κοστίσει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.



Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου «η Περιβαλλοντική Αρχή έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την διαμόρφωση του Αστικού Πολύ-λειτουργικού Πάρκου στην Αγία Νάπα συνολικού κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει βοτανικό κήπο και πάρκο ψηφιδωτών. Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αδειοδότησης και η υλοποίηση του αναμένεται να δώσει μια οικονομική ένεση στη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά και η Κύπρος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το έργο διότι είναι ένα θεματικό πάρκο που θα αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αγίας Νάπας και ολόκληρης της περιοχής, τόσο για τον εγχώριο όσο και για τον εξωτερικό τουρισμό. Το κοινό μπορεί να περιηγηθεί, να ξεναγηθεί και να ξεκουραστεί σε ένα πάρκο με μοναδικά χαρακτηριστικά, πολιτιστικού, ιστορικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν όσο και το κοινωνικό και ποιοτικό επίπεδο της Αγίας Νάπας».

Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε «ευχαριστίες προς τις Υπηρεσίες οι οποίες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς τον σχεδιασμό του έργου και αναμένουμε πως εντός του 2021 θα είμαστε σε θέση να αρχίσει η υλοποίηση του. Το πάρκο βρίσκεται εντός της αστικής περιοχής του Δήμου Αγίας Νάπας και θα συνορεύει στα ανατολικά με την οδό Γιάννη Ρίτσου, στα βόρεια με την οδό Τεύκρου Ανθία και στα δυτικά προεκτείνεται μέχρι τον δρόμο Αγίας Νάπας- Ξυλοφάγου».

Η Πολεοδομική Ζώνη χαρακτηρίζεται ως Δα5 (ζώνη προστασίας) με ανώτατο συντελεστή Δόμησης/κάλυψης 0.20.1, μέχρι ένα όροφο, ύψους 5 μέτρων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «το έργο θα διαθέτει τρεις εισόδους και συγκεκριμένα βορειοδυτικά (κοντά στο κτήριο της ΣΠΕ Αγίας Νάπας), βορειοανατολικά (από τη Γιάννη Ρίτσου μέσα από υφιστάμενη πευκόφυτη περιοχή) και νότια από την οδό Αγίας Μαύρης, μέσω υφιστάμενης πλατείας που θα διαμορφωθεί ως κύρια είσοδος του πάρκου.

Ανέφερε ακόμα ότι το πάρκο «θα περιλαμβάνει πολλαπλές κατασκευές/χρήσεις όπως κεντρική πλατεία (εκδρομικός χώρος) 1.245 m2 που θα έχει χώρους στάσης και χώρους πικνίκ, παιδότοπο έκτασης 1.090 m2 με παιχνίδια, τεχνητή λίμνη έκτασης 360 m2 και βοτανικό κήπο με αρωματικούς θάμνους έκτασης 950 m2. Ακόμα θα περιλαμβάνει πάρκο ψηφιδωτών 2.000 m2 με βοηθητικούς χώρους, δηλαδή αποθήκες, εργαστήρια και άλλα έκτασης 930 m2 – πέντε κτίρια εργαστηρίων συνολικής έκτασης 160 m2, χώρο απομόνωσης – θέας έκτασης 660 m2 στο ψηλότερο σημείο του πάρκου με πανοραμική θέα προς την Αγία Νάπα και τη θάλασσα».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «το έργο θα περιλαμβάνει ακόμα υπαίθρια καταστήματα για πώληση τοπικών προϊόντων. Επίσης το πάρκο θα διαθέτει δύο βοηθητικά κτήρια, δύο κιόσκια, δύο καντίνες, πέντε πωλητήρια, δύο δημόσια αποχωρητήρια, ενώ βόρεια του έργου θα υπάρχει χώρος στάθμευσης για 47 αυτοκίνητα, 4 θέσεις για ΑΜΕΑ, 1 θέση για αυτοκίνητο που μεταφέρει άτομα σε τροχοκάθισμα και ποδηλατοστάσιο».
Σημείωσε πως για το πάρκο θα χρησιμοποιηθούν υλικά κατασκευής όπως, οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικά ελάσματα, ξυλεία, κουρασάνι, καουτσούκ. Οι κατασκευές/χρήσεις χωροθετούνται κατά μήκος ενός δικτύου πεζόδρομων σπειροειδούς μορφής, ενώ στο πάρκο θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, βρύσες πόσιμου νερού, δημόσια αποχωρητήρια κλπ».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:17

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός των ημερών αναμένεται να καταθέσουν οι δύο μοναχοί
15:47
Κοροϊδία χαρακτήρισε την έναρξη τρίτης διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα ο Γιώργος Περδίκης
15:41
Πυρά Στεφάνου σε Κυβέρνηση για έρρευνες Ακάμα
15:28
Τον απολογισμό του πρώτου έτους στο Υπουργείο Εργασίας παρουσίασε ο Γιάννης Παναγιώτου
15:10
Κτήριο που ενοικιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτει πιστοποιητικό έγκρισης
14:43
Στην Μπρουζ και τις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
14:25
Αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών
14:08
Υπουργός Γεωργίας: Αρχές Απριλίου τα έργα για την ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών στον Ακάμα (Βίντεο)
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.