Σχετικά με ταξίδια ή αποστολές στο εξωτερικό και λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ακολουθεί όλες τις σχετικές συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου για να προσθέσει ότι «επομένως, είναι αυτονόητο ότι αποκλείεται οποιαδήποτε αποστολή στις χαρακτηρισμένες ως χώρες υψηλού κινδύνου».
Οσον αφορά στις σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι «αυτές μπορεί να προγραμματιστούν κανονικά, με την επιφύλαξη όμως ότι μιλάμε τώρα με τα δεδομένα που γνωρίζουμε, τα οποία δεν μπορεί να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αλλάξουν στη συνέχεια».
«Η κατάσταση ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη όλοι οι ενδιαφερόμενοι», συνέχισε.
Ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι «αναφορικά με άλλες δραστηριότητες στο εξωτερικό, όπως είναι η συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus, διεθνείς σχολικοί διαγωνισμοί, διδυμοποιήσεις σχολείων κ.ο.κ. ισχύει η γενική σύσταση ότι θα ήταν καλό να αποφεύγονται ταξίδια απλής αναψυχής, αλλά ότι μπορεί να γίνονται κανονικά με όλες τις γενικές προφυλάξεις, μετακινήσεις για λόγους εργασίας».
Πρόσθεσε «ότι επιβάλλεται γενικά σύνεση, αλλά χωρίς οποιεσδήποτε άλλες αχρείαστες υπερβολικές φοβικές αντιδράσεις».
Καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το ΥΠΠΑΝ «βρίσκεται σε καθημερινή συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα προσαρμόζουμε ή επικαιροποιούμε τις σχετικές οδηγίες».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Την προειδοποίηση ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία «καταστροφή» αν δεν αντιδράσει στις ενέργειες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και δεν προστατεύσει τη συμφωνία του 2016 για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με δηλώσεις του, που μεταφέρει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκτίμησε ότι η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της απουσίας της από τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή και κάλεσε την ΕΕ να αντισταθεί στον «εκβιασμό» του Τούρκου προέδρου με την απειλή «να ανοίξει τις πύλες» προς την Ευρώπη.
«Από τη μία πλευρά υπάρχει η ανθρωπιστική πτυχή: Θα πρέπει να φροντίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά το ποιος δημιουργεί το πρόβλημα είναι το ζητούμενο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρόεδρο Ερντογάν πως επιχειρεί «να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες για να συγκεντρώσει χρήματα» από την ΕΕ και ότι «αξιοποιεί το πλεονέκτημα για να εκβιάζει κάθε φορά».
Συνέχισε ο Νίκος Αναστασιάδης: «Θα συνεχίσει ο Ερντογάν να παίζει το ρόλο που παίζει, εννοώ ως κυρίαρχος της περιοχής και καταστροφέας της ειρήνης, χωρίς αντίδραση; Είμαστε απόντες από τις σκηνές όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα. Γιατί δεν παίζουμε ένα ρόλο στη Συρία, γιατί δεν παίζουμε ένα ρόλο στη Λιβύη; Γιατί αποδεχόμαστε όλα όσα βλέπουμε όσον αφορά την πολιτική του Ερντογάν;»
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 100 υπήκοοι αφρικανικών χωρών προστέθηκαν την Τρίτη στη λίστα εκείνων που ζητούν άσυλο στην Κύπρο, έχοντας φτάσει στο νησί στα κατεχόμενα.
Το δημοσίευμα των FT επισημαίνει ότι με 15.000 καταγεγραμμένους αιτούντες άσυλο επί συνόλου πληθυσμού 850.000 κατοίκων, η Κύπρος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων κατά κεφαλή. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι κατέφθασαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία, πριν περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.
Αναφέρεται επίσης ότι η Κύπρος είναι ο πιο «εύκολος» προορισμός για Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να αναζητήσουν ένα μέλλον στην ΕΕ, αλλά η πιο «δύσκολη» χώρα αν θέλουν να προωθηθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για εργαλειοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων από την Τουρκία έκαναν λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης και ο Έλληνας ομόλογος του, Κώστας Τασούλας, κατά τη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Αθήνα.
Ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για μια περίοδο, όπου οι εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας είναι γεμάτες ένταση αλλά και αποφασιστικότητα, και υπογράμμισε ότι η συνάντηση με έναν Κύπριο πολιτικό θυμίζει ότι αυτή η αποφασιστικότητα είναι γνώριμη στον ελληνισμό.
«Μπορεί το Κυπριακό να βρίσκεται σε φάση καθήλωσης, όμως η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται αμείωτη. Στην Ελλάδα δείξαμε ότι όταν υπάρχει ενότητα και αποφασιστικότητα αλλά και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμα και η σημερινή τουρκική θηριωδία, όπου δυστυχισμένοι άνθρωποι εργαλειοποιούνται για να εισβάλουν στη χώρα. Το αντιμετωπίζουμε με τη γνωστή ελληνική αποφασιστικότητα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι σήμερα «όλη η θεσμική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχάρη την Ελλάδα γιατί λειτούργησε ως ασπίδα αξιών, μη επιτρέποντας την εργαλειοποίηση αυτή».
Τέλος, ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι η Τουρκία λειτουργεί ως διακινητής μεταναστών και προσφύγων και υπογράμμισε ότι αυτή η προκλητικότητα αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα. «Με την ίδια αποφασιστικότητα στεκόμαστε δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης έκανε επίσης λόγο για εργαλειοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων από την πλευρά της Τουρκίας. «Η Τουρκία θα μας αναγκάσει να βρούμε νέους όρους για τις θηριωδίες. Παλιότερα ήταν οι γενοκτονίες λαών. Σήμερα χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως ανθρώπινο δόρυ», σημείωσε ο ίδιος.
Συνεχάρη, επίσης, όλους τους Έλληνες καθώς, όπως είπε, αντιμετωπίζουν ενωμένοι και αποφασισμένοι αυτή την απειλή.
Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξε ότι 45 χρόνια μετά την εισβολή, η Τουρκία επιχειρεί έναν νέο εποικισμό της Αμμοχώστου και της Μόρφου. «Η παράταση που ζήτησαν για τις συνομιλίες δεν ήταν καθόλου αθώα. Ήταν επιχείρηση δημιουργίας νέων τετελεσμένων», δήλωσε.
Τέλος, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε τη θέση ότι η Κύπρος και η Ελλάδα θα πρέπει να ηγηθούν μιας νέας αντίληψης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. «Μια αντίληψη συνεργασίας, ανάπτυξης και ειρήνης των κρατών της περιοχής με πρωταγωνίστριες την Κύπρο και την Ελλάδα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Η Τουρκία αγνοώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γεωγραφίας, δυναμιτίζει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, συνεχίζει τις έκνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδια ώρα δείχνει τις πραγματικές και επεκτατικές της προθέσεις στην Αμμόχωστο και το Αιγαίο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης.
Την ανάγκη στήριξης της Κύπρου από την ΕΕ λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που δέχεται, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες για συζήτηση του μεταναστευτικού και ιδιαίτερα το ζήτημα, που αφορά την Ελλάδα. Ο κ. Νουρής σημείωσε πως σήμερα έχουν εισρεύσει στη χώρα μας 100 αιτητές ασύλου και άλλοι 70 από την περασμένη Παρασκευή, τονίζοντας πως η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις μεταναστευτικές ροές.
Οσον αφορά το κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων για τον κορωνοϊό, ο κ. Νουρής εξήγησε πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα επαναξιολογείται κάθε επτά ημέρες και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε, επισημαίνοντας πως η πρώτιστη έγνοια της Κυβέρνησης είναι η προστασία των πολιτών.
Σε δηλώσεις του μετά από την υπογραφή της συμφωνίας με την Ένωση Δήμων και τις Συντεχνίες για τα εργασιακά της μεταρρύθμισης της ΤΑ, και ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί από τη μια μέρα μέρα στην άλλη. Η Κύπρος, πρόσθεσε, δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για να υποδεχθεί αυτούς τους αριθμούς που σήμερα φιλοξενούμε στη χώρα μας και είναι για αυτό που έχουμε εκπέμψει σήμα κινδύνου στην ΕΕ τόσο για την αναγκαιότητα δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών όσο και της επίσπευσης συγκεκριμένων διαδικασιών, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα αυξημένα μεταναστευτικά ρεύματα.
Ο κ. Νουρής είπε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ αργότερα σήμερα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σε μια προσπάθεια να συνταχθούν απόλυτα και να στηρίξουν την Ελλάδα στην προσπάθεια που καταβάλλει για να διαχειριστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αλλά και για να επαναβεβαιώσουν ότι και η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα. «Βεβαίως, χρειαζόμαστε την ανάλογη στήριξη από την ΕΕ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα», είπε.
Ο Υπουργός σημείωσε πως το σημαντικότερο ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση στο πλαίσιο μια συνολικής πολιτικής ασύλου της ΕΕ, είναι πως θα πρέπει η ίδια η ΕΕ να προβεί σε κεντρικές διαπραγματεύσεις με τις τρίτες χώρες για θέματα επιστροφών προσφύγων. Εξήγησε πως αν δημιουργηθούν όλες οι υποδομές και επισπευθούν όλες οι διαδικασίες εξέτασης αιτητών ασύλου και απορρίπτονται αυτές που θεωρούνται τελείως αβάσιμες, τότε παραμένει το θέμα των επιστροφών και είναι σε αυτό το σημείο που η Κύπρος χρειάζεται τη βοήθεια της ΕΕ και της Frontex, με την οποία η χώρα μας έχει σε κατ΄ αρχήν σε συνεννόηση.
«Θα πρέπει όμως να το δούμε στην πράξη, ούτως ώστε να αποφορτιστεί η χώρα μας από αυτόν τον τεράστιο αριθμό, τον οποίο δεν μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε και να διαχειριστούμε λόγω ακριβώς και του μεγέθους της Κύπρου αλλά και τους μεγέθους των μεταναστευτικών χωρών», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει περίπου 100 αιτητές ασύλου στην γραμμή αντιπαράταξης, ο κ. Νουρής είπε πως έχουμε σήμερα 100 νέες αφίξεις μέσα από τη διαχωριστική γραμμή που έχουν προσέλθει και ζητούν άσυλο από τις αρχές της Δημοκρατίας, αλλά υπάρχουν και άλλες 70 από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα.
«Είναι ένας αριθμός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα διότι είναι και θέμα υποδομών της Δημοκρατίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει όλα τα μέτρα, έχουμε μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα υποδοχής πρόσθετων ατόμων στο Κέντρο υποδοχής στο Πουρνάρα όπως και το ανάλογο στην Κοφίνου. Είχαμε σύσκεψη από τις 8 το πρωί σήμερα για να μεγιστοποιήσουμε την ετοιμότητα μας», είπε, σημείωσε ωστόσο πως όλα αυτά δεν αρκούν αν οι ροές συνεχιστούν.
Είπε πως εκείνο που πρέπει να συμβεί είναι πως θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός των ροών και αύξηση των επιστροφών στις χώρες που είναι ασφαλείς ώστε να αποφορτίσουμε τη χώρα μας από το πρόβλημα. «Πάνω σε αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε», πρόσθεσε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτός γιατί έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες της Κύπρου, η οποία δεν έχει τις υποδομές να υποδεχθεί αυτούς τους ανθρώπους, και είναι αυτό που πρέπει να κατανοήσουν η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για το μεταναστευτικό.
Είναι αυτούς τους μετανάστες που θέλουμε να επιστρέψουμε, είπε ο κ. Νουρής, υπογραμμίζοντας πως «δεν πρόκειται να επιστρέψουμε κανένα ο οποίος θα σταλεί σε μια χώρα στην οποία θα είναι εν κινδύνω η ζωή του. Θέλουμε να επιστρέψουμε τους ανθρώπους που προέρχονται από στις λεγόμενες ασφαλείς τρίτες χώρες και που απλά μετακινούνται προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την εξεύρεση ενός καλύτερου μέλλοντος», πρόσθεσε.
Είπε πως ενώ οι υπόλοιπες χώρες πρώτης γραμμής σε ό,τι αφορά την υποδοχή μεταναστών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας έχουν αυξημένο αριθμό μεταναστευτικών ροών που ποτέ δεν έχει περάσει το 1% του συνολικού πληθυσμού, στην Κυπριακή Δημοκρατία αυτός ο αριθμός έχει φτάσει στο 3,8%.
«Σήμερα έχουνε απροστάτευτα παιδιά στη Δημοκρατία, έχουμε πρόσφυγες στη Δημοκρατία. Αυτούς θέλουμε και μπορούμε και έχουμε στη δυνατότητα και να τους περιθάλψουμε και να τους υποδεχτούμε», επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών.
Ανέφερε πως το τριήμερο που πέρασε έφθασαν στην Κύπρο γύρω στους 223 μετανάστες από τους οποίους 153 εμφανίστηκαν σήμερα. Είπε επίσης πως υπάρχει μια πρόσθετη πληροφόρηση ότι ένα μικρό σκάφος έχει εντοπιστεί στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και παρακολουθείται από τις υπηρεσίες της Δημοκρατίας για να δούμε πού θα καταλήξει.
Ο κ. Νουρής είπε πως σήμερα υπάρχουν 12 χιλιάδες άτομα στα οποία έχει ήδη προσφερθεί διεθνής προστασία, υπάρχουν 17 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου των οποίων εκκρεμεί η εξέταση, ενώ υπάρχουν και 4 χιλιάδες αιτήσεις ενώπιον του δικαστηρίου διεθνούς προστασίας. Όλοι αυτοί συμποσούνται σε έναν αριθμό που πλησιάζει τις 32 χιλιάδες και φτάνουν στο 3,8% του πληθυσμού της Δημοκρατίας, ανέφερε.
Ο κ. Νουρής είπε πως αντικείμενο συζήτησης κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν τα επικείμενα Συμβούλια των Υπουργών Εσωτερικών και Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στα οποία αναμένεται να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την Ελλάδα και το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται και προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Έχει γίνει μια ανασκόπηση και έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσον όσον αφορά τις τοποθετήσεις στις οποίες οι Υπουργοί που συμμετάσχουν στα αρμόδια συμβούλια θα πρέπει να προβούν όσο και στο γεγονός ότι τροχιοδρομούνται συγκεκριμένα μέτρα αναφορικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο», ανέφερε.
Όπως επεσήμανε σκοπός και στόχος είναι αφενός η επίσπευση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και αφετέρου η επίσπευση και επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφών «ώστε η χώρα μας να μπορέσει να μειώσει τον αριθμό των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται στη Δημοκρατία για να μπορέσουμε στο τέλος της ημέρας να προσφέρουμε αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε και θα θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη».
Σήμερα οι αριθμοί είναι απαγορευτικοί για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μια σωστή πολιτική και είναι για αυτό τον λόγο που εκπονείται μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση στρατηγική η οποία θα τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόσθετες λεπτομέρειες και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, είπε ο ΥΠΕΣ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας για τα εργασιακά θέματα ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Ένωση Δήμων και των Συντεχνιών της ΣΕΚ και της ΠΕΟ. Με βάση τη συμφωνία, διασφαλίζεται πως κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης ενώ παράλληλα διασφαλίζονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα.
Μιλώντας μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Νουρής χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα, καθώς πέραν από το γεγονός ότι βρίσκονται σε μια καταληκτική συζήτηση με το Προεδρείο της Ένωσης Δήμων για τα θέματα του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε αυτό να οδηγηθεί στο Υπουργικό την ερχόμενη εβδομάδα, σήμερα υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της Ένωσης Δήμων, του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΣΕΚ για τα εργασιακά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τις Συντεχνίες όσο και την Ένωση Δήμων για το γεγονός ότι έχουμε καταλήξει σε αυτή τη συμφωνία, η οποία θα είναι αναπόσπαστο μέρος και θα συνοδεύει τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή, για να ενημερώσουμε με αυτό τον τρόπο υπεύθυνα, σωστά και τεκμηριωμένα τη νομοθετική εξουσία ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΤΑ δεν θα υφίστανται και δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση εργασιακών θεμάτων γιατί αυτά έχουν επιλυθεί στη βάση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί», είπε.
Ο κ. Νουρής πρόσθεσε πως η μεταρρύθμιση βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση για κατάθεση στο Κοινοβούλιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι και η Βουλή, στο πλαίσιο μιας συναινετικής προσπάθειας, θα αντιμετωπίσει αυτή τη τεράστια μεταρρύθμιση για να δώσουμε στους πολίτες ένα νέο μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας είπε πως φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της αυτή η συζήτηση και διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας πως μετά τον νομοτεχνικό έλεγχο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων έχει διαπιστώσει μια σειρά θεμάτων, τα οποία έπρεπε να διευκρινιστούν ή να τύχουν επαναδιαπραγμάτευσης. Σε αυτό το σημείο, όπως είπε, βρίσκεται σήμερα η διαδικασία, προσθέτοντας πως τρία με τέσσερα θέματα που έχουν απομείνει έχουν συζητηθεί σήμερα στο Υπουργείο.
Όπως ανέφερε ο κ. Βύρας, για κάποια από αυτά τα εκκρεμούντα θέματα φαίνεται το Υπουργείο και η Ένωση να είναι πιο κοντά σε λύση και για κάποια άλλα πιο μακριά. Αυτό που έχουν συμφωνήσει με το Υπουργείο, πρόσθεσε, είναι να περιμένουν τις επόμενες λίγες μέρες να έρθει στην Ένωση μια σύνοψη για να εξετάσουν πόσο κοντά είναι σε κατάληξη. «Αν καταλήξουμε έχει καλώς, αν δεν καταλήξουμε σε αυτά τα θέματα πιθανόν να προκύψουν κάποιες διαφωνίες που θα καταγραφούν κάτω σε ένα έγγραφο», είπε, διευκρίνισε ωστόσο, πως η διαφωνία σε αυτά τα ζητήματα δεν θέτει σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια.
Αναφερόμενος στην υπογραφή της σημερινής συμφωνίας για τα εργασιακά, ο κ. Βύρας είπε πως οι εργαζόμενοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας και ένας σημαντικός εταίρος στο να βελτιωθεί η ποιότητα της ΤΑ. «Γι αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταλήξαμε από κοινού σε ένα έγγραφο που διευθετεί και προσδιορίζει τη συνεργασία που θα έχουμε σε αυτή τη προσπάθεια», κατέληξε.
Ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία, είπε πως το θέμα της μεταρρύθμισης στην ΤΑ θα πρέπει να δρομολογηθεί, να προωθηθεί και να επιλυθεί, τονίζοντας πως είναι αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση, καθώς εργαζόμενοι και δημότες απαιτούν να προωθηθεί και ως τέτοια θα πρέπει να προσεγγιστεί. Ο κ. Ηλία είπε πως μέσα από τη σημερινή συμφωνία υπάρχουν δύο άξονες που δρομολογούνται. Ο πρώτος είναι πως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται και δεύτερο ότι δημιουργείται ένας μηχανισμός επίλυσης όλων των προβλημάτων που θα προκύψουν μέχρι την πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης.
«Θέλουμε να είμαστε μέρος της αλλαγής και όχι εκτός από τις αλλαγές που αφορούν και εμάς και τους δημότες. Προσβλέπουμε στην όσο το δυνατό συντομότερη έγκριση και υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου γενικότερα», είπε ο κ. Ηλία.
Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου στις δικές του δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση της Συντεχνίας για τη σημερινή εξέλιξη και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, η οποία διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε μια ΤΑ υπό τη νέα μεταρρύθμιση. Όπως σημείωσε, είναι απαίτηση της κοινωνίας και των εργαζομένων να υπάρξει αυτή η μεταρρύθμιση, με έναν τρόπο όμως που τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι διασφαλισμένα και θα τυγχάνουν του ανάλογου σεβασμού.
«Ο μηχανισμός που συστήνεται για παρακολούθηση και ελέγχουν των ζητημάτων που άπτονται των εργασιακών θεμάτων καθώς και η αρχή ότι οι μόνιμες ανάγκες θα πληρώνονται με μόνιμες θέσεις εργασίας, είναι μια σημαντική εξέλιξη», είπε και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία. Παράλληλα διαμήνυσε πως την υλοποίηση της σημερινής συμφωνίας θα την παρακολουθούν ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα γίνουν προσφυγές σε αγορές υπηρεσιών που απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις.
Η Συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα περιλαμβάνει τη σύσταση Μόνιμου Μηχανισμού Παρακολούθησης με τη συμμετοχή των συντεχνιών, καθώς και τέσσερα σημεία. Αυτά αφορούν, πρώτον, ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί ως εκ της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, δεύτερον, ότι διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα του προσωπικού.
Τρίτον , η συμφωνία προβλέπει πως σε περίπτωση που προκύπτει ανάγκη ανακατανομής του προσωπικού ή και μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε κάποιες υπηρεσίες τότε θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν μεταξύ του Υπουργείου και των Συντεχνιών τρόποι κινητικότητας και ορθολογιστικότερης αξιοποίησης του προσωπικού.
Η συμφωνία προβλέπει ως τέταρτο σημείο πως Υπουργείο και Συντεχνίες θα εργαστούν στο μεταβατικό στάδιο της μεταρρύθμισης για ενοποίηση των όρων απασχόλησης και των συλλογικών συμβάσεων των επηρεαζόμενων από τις συγχωνεύσεις εργαζομένων.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Την πρόθεση της κυπριακής Κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της Frontex, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, και που δεν είναι παρά ευρωπαϊκές προκλήσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία.
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, δήλωσε πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε σε σχέση με την οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας για διοχέτευση μεταναστών προς την Ελλάδα, εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Πρόσθεσε πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την πρόθεση της Κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της Frontex, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και που δεν είναι παρά ευρωπαϊκές προκλήσεις".
Ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παραγνωρίσει και τα προβλήματα που η Κύπρος αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα της τουρκικής πολιτικής".
Ενόψει των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή, κατέληξε ο κ. Σεντώνας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται αυτή τη στιγμή την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου με τη συνοδεία αξιωματούχων της ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κούσιος τόνισε πως η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί λόγων των αποφάσεων της Τουρκίας της οποίας η Κύπρος θα είναι ένα από τους στόχους της και θα πρέπει να αναμένουμε, όπως υπογράμμισε, μεγάλα κύματα προσφύγων, ο αριθμός των οποίων στην Κύπρο έχει φτάσει στο 3,.5% του πληθυσμού μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
Επίσης, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει συνεδρία της διυπουργικής Επιτροπής για τη μετανάστευση, η οποία θα συγκληθεί σήμερα.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος, ερωτηθείς ποιοι είναι οι σχεδιασμοί από πλευράς της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, υπό το φως και των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα, είπε ότι «μετά την απόφαση της Τουρκίας να αφήσει ελεύθερη τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη, θα αντιμετωπιστούν αρκετά προβλήματα σε όλες τις χώρες πρώτης γραμμής», προσθέτοντας ότι «ήδη αντιμετωπίζονται τα διάφορα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε στον Έβρο».
Η Κύπρος, ήδη αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ανέφερε και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή που μιλούμε περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη γραμμή αντιπαράταξης και ζητούν πολιτικό άσυλο».
«Έχουμε πληροφόρηση και για νέα ρεύματα προσφύγων από την Τουρκία», ανέφερε και πρόσθεσε πως «κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει μια συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής για το προσφυγικό, για τη μετανάστευση και η οποία θα συγκληθεί σήμερα».
Οι σχεδιασμοί υπάρχουν, συνέχισε, «αλλά κρίθηκε σκόπιμο ενόψει των εξελίξεων για να επιβεβαιωθούν οι στρατηγικές μας για το θέμα αυτό».
Αναφέροντας ότι «είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν πολλές απαντήσεις», ο κ. Κούσιος τόνισε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί ενόψει ιδιαίτερα των αποφάσεων της Τουρκίας, και η Κύπρος, δυστυχώς, θα είναι ένα από τους στόχους της Τουρκίας και θα πρέπει να αναμένουμε μεγάλα κύματα προσφύγων και θα πρέπει να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη ροή».
«Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια αύξηση την τελευταία διετία της τάξης του 320% στη ροή προσφύγων, ξέρουμε όλοι ότι ο αριθμός των προσφύγων στην Κύπρο έχει φτάσει στο 3,.5% του πληθυσμού μας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι υποδομές μας δεν είναι αρκετές για να υποδεχθούν μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Υπάρχει σχεδιασμός και για αυτό το θέμα. Είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει τη διυπουργική σήμερα», υπογράμμισε.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι πληροφορίες μιλούν για οικονομικούς μετανάστες και όχι για πρόσφυγες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν οικονομικοί μετανάστες σε πολύ μεγάλους αριθμούς».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κούσιος είπε ότι τα 100 άτομα που ανέφερε, «στην πλειοψηφία τους προέρχονται από χώρες της Αφρικής και της Ασίας και όχι από χώρες όπου υπάρχει έκρυθμη κατάσταση».
Είναι ακριβώς το θέμα αυτό που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και εμείς ως κράτος αλλά και η ΕΕ, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, «θα πρέπει η ΕΕ επιτέλους να πάρει κάποιες σοβαρές αποφάσεις για το θέμα του μεταναστευτικού που δεν αφορά πρόσφυγες από χώρες με έκρυθμη κατάσταση, αλλά αφορά και οικονομικούς μετανάστες».
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την ΕΕ, έχει δραστηριοποιηθεί η FRONTEX στην οποία συμμετέχουμε και εμείς και έχουμε ενημερώσει την Ελλάδα ότι θα ανταποκριθούμε», σημείωσε.
Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος έχει ενημερώσει την ΕΕ «ότι θα ανταποκριθούμε σε οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων μας» και παράλληλα ζητούμε και εμείς από την ΕΕ, όπως είπε, «μια ενιαία πολιτική για τα θέματα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, διότι αν δεν αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκό θέμα διερωτώμαι πού θα καταλήξουμε».
Ερωτηθείς αν κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο τα μεγάλα κράτη φάνηκαν έτοιμα να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή με το θέμα των κονδυλίων προς τις χώρες της πρώτης γραμμής των μεταναστευτικών ροών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «τα μεγάλα κράτη δεν αντιμετώπισαν αρνητικά το θέμα των κονδυλίων για το μεταναστευτικό, αντιμετώπισαν αρνητικά τη φιλοσοφία του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και πιο ειδικά στο κομμάτι της συμμετοχής και της συνεισφοράς τους».
«Δεν υπήρξαν ειδικές αντιδράσεις για τα θέματα των κονδυλίων που αφορούν το μεταναστευτικό και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από την ΕΕ είναι ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια αυτά, ιδιαίτερα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν σαν πρώτη γραμμή το πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί και ποια θα είναι η συνεισφορά», πρ΄΄οσθεσε.
Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ θα επισκεφθεί την Κύπρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχει απευθύνει πρόσκληση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κ. Μισιέλ, αναμένουμε τον καθορισμό της ημερομηνίας, αλλά δεν είναι μόνο η επίσκεψη του κ. Μισιέλ που θα λύσει το πρόβλημα, όπως είπε.
«Το θέμα είναι να συζητηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ, να αποφασιστεί συγκεκριμένη πολιτική η οποία να αφορά την ΕΕ γιατί να μην ξεχνούμε ότι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά το όλο θέμα θα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για το μεταναστευτικό.
Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προϋπολογισμοί ημικρατικών οργανισμών, το πόθεν έσχες αξιωματούχων της Πολιτείας, η κύρωση της συμφωνίας για το East Mediterranean Gas Forum και το νομοσχέδιο για τα δικαστήρια που θα εξετάζουν υποθέσεις που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές από τη Δευτέρα.
Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου αύριο, Δευτέρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την Τρίτη συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις οποίες θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε τηλεδιάσκεψη με τον Mario Nava, Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ομάδα εμπειρογνωμόνων του, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του χαλουμιού και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.
Στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, που προκύπτουν από τα μαζικά rapid test, τα οποία διενεργούνται στον γενικό πληθυσμό, αλλά και ειδικά σε ομάδες πληθυσμού ή/και επαγγελματικούς κλάδους, ώστε να καταρτιστεί πλάνο για σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών, εστιάζει η Κυβέρνηση, ενόψει της λήξης των περιοριστικών μέτρων στις 31 Ιανουαρίου.
Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διευκρινίζει ότι κατά την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκε στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με υποθέσεις έκδοσης κυπριακών διαβατηρίων.
Το Κυπριακό και η επερχόμενη άτυπη πενταμερής διάσκεψη υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ θα βρίσκονται στην ατζέντα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που θα συνέλθει σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ, Νίκου Τορναρίτη.
Η περίληψη του Κυπριακού στην ατζέντα της Επιτροπής Υπουργών, θα παρέχει τη δυνατότητα της επιτόπου τακτικής ενημέρωσης και αξιολόγησης της κατάστασης μεταξύ των αντιπροσωπειών των κρατών μελών, ανέφερε στην απάντησή ο Γερμανός ΥΠΕΞ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη της Γερμανικής Προεδρίας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και την ελπίδα για τη θετική έκβασή τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η ερώτηση του κ. Τορναρίτη τον Μάας, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ το τρέχον εξάμηνο έγινε ενόψει της έναρξης των εργασιών του Πρώτου μέρους της Συνόδου της ΚΣΣΕ.
Η ερώτηση του κ. Τορναρίτη αφορούσε στη δυνατότητα της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης να στηρίξει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, τον προσεχή Φεβρουάριο.
Ζήτησε ειδικότερα από τον Γερμανό αξιωματούχο να συνδράμει στην ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του συμφωνημένου πλαισίου λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα προεδρεύσει τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα επιδημιολογικής εικόνας.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τις εισηγήσεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, θα καταγραφούν στα πρακτικά, και ακολούθως το Υπουργικό θα αποφασίσει για τυχόν τροποποιήσεις των υφιστάμενων μέτρων περιορισμού της πανδημίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, πριν μπει στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, όπου το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης απέσυρε σήμερα το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.
Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου