Αρχίζουν οι συζητήσεις για ανανέωση του ψηφίσματος της Ουνφικύπ

​Αρχίζουν οι συζητήσεις για την ανανέωση του ψηφίσματος της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, ενώ παρασκηνιακά αναζητούνται τρόποι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για νέα ουσιαστική συνάντηση για το Κυπριακό.

Ο πρεσβευτής της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη και διαπραγματευτής για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ από τη Νέα Υόρκη, είπε ότι ο γενικός γραμματέας, Αντώνιο Γκουτέρες, στις επαφές του τόσο με τον ίδιο, όσο και στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Φεβρουάριο επανέλαβε τη βούλησή του την κατάλληλη στιγμή να εμπλακεί ενεργά στο Κυπριακό.
Ανέφερε, επίσης, ότι τις επαφές της με όλους τους εμπλεκομένους συνεχίζει και η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, Τζέιν Χολ Λουτ.
Ο κύριος Μαυρογιάννης εξήγησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει εμμέσως το Κυπριακό, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να μετατοπίζονται για μετά τον Οκτώβριο, μετά και την ανάδειξη νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθούν οι προϋποθέσεις κι εάν δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν, ώστε αμέσως μετά να αναπτυχθεί μια νέα προσπάθεια, με συνάντηση κατ' αρχήν, των ηγετών των δύο κοινοτήτων, διαδικαστικής φύσεως που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ουσιαστική συνάντηση.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε, πάντως, ότι επί της ουσίας, η Τουρκία συντηρεί μια πολύ δύσκολη πολιτική κατάσταση για θετικές εξελίξεις, με την απουσία πολιτικής βούλησης που ήδη καταγράφηκε και κυρίως με την προκλητικότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ, την Αμμόχωστο, το Αιγαίο και το μεταναστευτικό.
Αυτό που αρχίζει αυτήν την περίοδο με συγκεκριμένο τρόπο είναι οι διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, για ανανέωση του ψηφίσματος της θητείας της Ουνφικύπ.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:54

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.