Τόσο ο ΠτΔ όσο και το Υπ. Παιδείας αναγνωρίζουν την προσφορά των εκπαιδευτικών

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και το Υπουργείο Παιδείας και ξέρουν και αναγνωρίζουν την προσφορά των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, επεσήμανε στην Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη τους, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Αναφορικά με τα κρούσματα που βρέθηκαν σε σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα λύκεια έχουν απολυμανθεί και μπορούν να λειτουργήσουν ξανά, παράλληλα σήμερα διενεργήθηκαν διαγνωστικοί έλεγχοι σε όλα τα παιδιά στα δυο σχολεία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ.
 
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Μάριος Παναγίδης.
 
Προκαταρκτικά ο Υπουργός αναφέρθηκε στον ατυχή τίτλο δημοσιεύματος, διευκρινίζοντας ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και το Υπουργείο Παιδείας και ξέρουν και αναγνωρίζουν την προσφορά των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας.
 
Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε και εφαρμόζει, μετά τις συμβουλές και των Ειδικών, τη σταδιακή άρση των περιοριστικών  μέτρων.

Όπως είπε, αυτό συμβαίνει και στον τομέα της εκπαίδευσης όπου η πρώτη φάση περιλάμβανε τη Γ’ Λυκείου και το Γ’ έτος των Τεχνικών Σχολών και η δεύτερη περιλαμβάνει τη λειτουργία στα Γυμνάσια και στα Δημοτικά.
 
Την περασμένη Παρασκευή, πρόσθεσε, σε μια ευρεία σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους και τους αρμόδιους Υπουργούς έγινε αναφορά σε χώρους, οι οποίοι μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ανάμεσα σε αυτούς και τα σχολεία.
 
 Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα και με μετρήσεις που έγιναν σε άλλες χώρες, η επαναλειτουργία των σχολείων δεν επηρέασε τη γενική εικόνα εξάπλωσης του ιού.
 
Παρόλα αυτά, εκφράστηκε η άποψη ότι ενδεχομένως να είναι καλύτερο να μειωθεί ο πληθυσμός που θα προσέλθει στα σχολεία, ως εκ τούτου λήφθηκε ομόφωνα απόφαση να μην συμπεριληφθούν σε αυτή τη φάση η Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου το Β’ και Γ’ έτος των Τεχνικών και τα Νηπιαγωγεία.
 
Ο κ. Προδρόμου σημείωσε, επίσης ότι προκειμένου να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη ροή στοιχείων για να μπορούν να παρακολουθούν οι ειδικοί την πορεία των πραγμάτων, επισπεύσθηκε η διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων σε Γυμνάσια και Δημοτικά και ξεκίνησε από σήμερα, πριν την έναρξη λειτουργίας τους.
 
Σημείωσε, παράλληλα, ότι διαγνωστικοί έλεγχοι συνεχίζονται και στα Λύκεια.
 
Επειδή απόλυτη προτεραιότητα είναι η υγειονομική ασφάλεια, σημείωσε ο κ. Προδρόμου, με την επιστροφή των μαθητών και μαθητριών οι δυο πρώτες μέρες θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ από τη Δευτέρα θα αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα για την πρώτη ομάδα.
 
Όσον αφορά σε ερωτήματα που ετέθησαν από την Οργάνωση σχετικά με την προσέλευση των εκπαιδευτικών στα σχολεία και την ειδική γονική άδεια, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς ό,τι ισχύει για τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το Διάταγμα που εκδόθηκε από τον Υπουργό Υγείας στις 5 Μαΐου, δυνάμει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.
 
Όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες, ο Υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι ισχύουν επίσης τα όσα προβλέπονται στο Διάταγμα της 5ης Μαΐου.
 
Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης των μαθητών/μαθητριών, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα εφαρμοστούν υφιστάμενοι κανονισμοί.
 
Με δεδομένο, επισήμανε ο κ. Προδρόμου ότι η φοίτηση έχει διακοπεί στις 13 Μαρτίου και δεν θα γίνουν οι εξετάσεις, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογήσουν τους μαθητές/μαθήτριες, με βάση τη διδασκαλία που έγινε μέχρι τις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στους κανονισμούς.
 
Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι στο Υπουργείο εκτιμούμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε όλο αυτό το διάστημα.
 
Επισήμανε ότι μπορεί να υπάρχουν και αδυναμίες, αφού κανένας δεν περίμενε να βρεθούμε σε αυτές τις συνθήκες, αλλά από τις 13 Μαρτίου μέχρι σήμερα έγιναν τεράστιες προσπάθειες (εξασφάλιση συσκευών τύπου ταμπλέτας και συνδέσεων για μαθητές/μαθήτριες, επιμορφώσεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κ.ο.κ.).
 
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών, καθώς και τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες τους, κάνοντας και περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι αναμενόταν.
 
Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κάτι το οποίο θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.
 
Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και ο όλος σχεδιασμός διέπεται πάντοτε από τις δέουσες προδιαγραφές κυβερνοασφάλειας.
 
Όπως είπε, το ζητούμενο όμως σήμερα είναι, υπεράνω όλων, η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία γι’ αυτό και η έμφαση στο επόμενο διάστημα είναι να εμπεδώσουμε και να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες συμπεριφοράς που θα μας είναι απαραίτητοι γενικά στη ζωή και όχι μόνο μέσα στα σχολεία.
 
Αυτή θα είναι, είπε, και η προσφορά του σχολείου στην κοινωνία.
 
Αναφορικά με τα κρούσματα που βρέθηκαν σε σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα λύκεια έχουν απολυμανθεί και μπορούν να λειτουργήσουν ξανά, παράλληλα σήμερα διενεργήθηκαν διαγνωστικοί έλεγχοι σε όλα τα παιδιά στα δυο σχολεία.
 
Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε, τέλος, και στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα σχολεία στην ανάπτυξη υγειονομικής συνείδησης στους μαθητές και στις μαθήτριές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
06:03
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
05:59
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.