Τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών στο ΡΙΚ για τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19

ΔΗΚΟ

Τη θετική του ψήφο στα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα δώσει το ΔΗΚΟ. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, "Πρώτη Ενημέρωση" ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ξεκαθάρισε ότι παρόλες τις επιφυλάξεις, που υπάρχουν τα νομοσχέδια πρέπει να ψηφιστούν, να κινηθούν τα κόμματα αστραπιαία, γιατί πρόσθεσε, κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα χωρίς εισοδήματα για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν.
Τα μέτρα, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και κάποια θέματα που υπάρχουν πρέπει να μελετηθούν και να βελτιωθούν.
Για να είναι εφικτό, ανέφερε να επανεκκινήσουμε την οικονομία όταν περάσει η επιδημία πρέπει να στηριχθούν τώρα εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

ΕΔΕΚ

Αρκετά από τα θέματα στα νομοσχέδια είναι προς την σωστή κατεύθυνση, δήλωσε μιλώντας επίσης στην "Πρώτη Ενημέρωση" ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
Η ΕΔΕΚ χρειάζεται, είπε περαιτέρω διευκρινήσεις σε ορισμένα θέματα. Η οικονομική ομάδα του κόμματος θα ξαναμελετήσει σήμερα το σύνολο των νομοθετημάτων για να καθορίσουν τη θέση της ΕΔΕΚ στην απογευματινή ψηφοφορία.
Ανάμεσα στα θέματα για τα οποία έχει ενστάσεις η ΕΔΕΚ, εξήγησε ο κύριος Σιζόπουλος είναι το θέμα των τραπεζών. Πέρα από το θέμα της αναστολής των τόκων, ανέφερε, θα πρέπει να υπάρχει αναστολή της πώλησης των δανείων. Επίσης, όσον αφορά στην αναστολή των εκποιήσεων, είπε, δεν περιλαμβάνονται τα επενδυτικά ταμεία. Έθεσε ακόμη και το θέμα των αυτοεργοδοτουμένων και των μικρών επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει ληξιπρόθεσμες επιταγές, οι οποίοι, ανέφερε, πρέπει να προστατευθούν.
Δεν πρόκειται, είπε επίσης, να δεχθούν οποιαδήποτε εγγύηση να δοθεί στις τράπεζες χωρίς έλεγχο.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Λιλλήκας εξήρε το πνεύμα συναίνεσης το οποίο επεκράτησε.
Πρέπει είπε, ωστόσο, να τεθούν προτεραιότητες και να προσμετρηθούν οι δυνατότητες του κράτους.
Ο κύριος Λιλλήκας εξέφρασε επίσης ανησυχία για την πιθανή παράταση της κρίσης προσθέτωντας ότι θα χρειαστούν και άλλα χρήματα δεδομένου ότι η οικονομία μας έχει πληγεί μέσω της τουριστικής βιομηχανίας η οποία θα συνεχίσει να υποφέρει.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Θετικά τοποθετούνται και οι Οικολόγοι στα νομοσχέδια, θέτοντας ταυτόχρονα και τις επιφυλάξεις τους για σειρά ζητημάτων. Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Περδίκης είπε ότι πρέπει να μελετηθούν κάποια θέματα στη συνέχεια. Προς το παρόν, είπε θα υποστηρίξουν την πρώτη δέσμη μέτρων ώστε να μην απολυθεί κανένας και να στηριχτούν οι επιχειρήσεις. Δεν είναι, πρόσθεσε, έτοιμοι να δηλώσουν ότι θα στηρίξουν το δεύτερο μέρος του πακέτου.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.