Αναλυτικά τα μέτρα αναχαίτισης του φονικού ιού

Στα μέτρα που αφορούν την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία και τίθενται σε ισχύ από αύριο στις έξι το απόγευμα έως την 30η Απριλίου, αναφέρθηκε αναλυτικά ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται είσοδος στη Κυπριακή Δημοκρατία μόνο σε πολίτες οι οποίοι προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης του κορονοϊού - όχι παλαιότερο των τεσσάρων ημερών, από διαπιστευμένο οργανισμό για θέματα δημόσιας υγείας. Εξυπακούεται ότι η είσοδος ισχύει για όσους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προσδιορίσει στο διάγγελμά του.
Με την άφιξη τους, θα μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας για περίοδο δύο εβδομάδων - για καθαρά προληπτικούς λόγους.  
Όσοι φοιτητές επιλέξουν να παραμείνουν στις χώρες διαμονής τους, θα λάβουν επίδομα 750 ευρώ.  
Ακόμη, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας των ακόλουθων επιχειρήσεων, από τις έξι αύριο το πρωί (16 Μαρτίου 2020) και για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.
Εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα, καφετέριες, καφενεία-μπαρ, καθώς και όλες οι επιχειρήσεις εστίασης - με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κατ' οίκον διανομή. Αναστέλλουν, επίσης, τη λειτουργία τους: κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες θεαμάτων, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι, πρακτορεία τυχερών παιγνίων και καζίνο, αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικοί όμιλοι. Κλείνουν, ακόμη, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία, θεματικά πάρκα και λούνα-παρκ, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αναψυχής και ινστιτούτα αισθητικής και μασάζ.  
Οι επιχειρήσεις διατηρούν το δικαίωμα να εκτελούν διοικητικές και άλλες εργασίες - κεκλεισμένων των θυρών, με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.
Τα ξενοδοχεία αναστέλλουν τις εργασίες τους έως τις 30 Απριλίου 2020. Έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις εργασίες από σήμερα και για περίοδο έξι ημερών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υφιστάμενους πελάτες τους.  
Ανοικτές παραμένουν, ουσιώδεις υπηρεσίες λιανικού εμπορίου τροφίμων - υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρείται το μέτρο της παρουσίας στον ίδιο χώρο αριθμού ατόμων, χωρίς να παραβιάζεται η προϋπόθεση: ένα άτομο ανά οκτώ τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.
Συνεχίζουν τη λειτουργία τους φαρμακεία, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, λαϊκές αγορές, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, πρατήρια καυσίμων και περίπτερα.  
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση, πρέπει να πληρούν την προϋπόθεση: ένα άτομο ανά οκτώ τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:29

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.