Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κήρυξε την Κυπριακή Δημοκρατία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το Σώμα συνήλθε εκτάκτως σήμερα, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται με την πανδημία του κορονοϊού.
Ανακοινώνοντας επιπρόσθετα, πιο αυστηρά μέτρα, για προστασία της δημόσιας υγείας και για στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και ευρύτερα της οικονομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πλέον η είσοδος στην Κύπρο θα επιτρέπεται μόνο σε όσους προσκομίζουν αποδεικτικό έγγραφο υγείας από τη χώρα προέλευσής τους. Πρόσθεσε ότι όσοι αποφασίσουν να επιστρέψουν, θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες, σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Τόνισε ότι δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στη Δημοκρατία, εκτός και αν πληρεί -και είναι σε θέση να αποδείξει- τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αποφασίστηκε η παραχώρηση επιδόματος 750 ευρώ σε όσους φοιτητές επιλέξουν να παραμείνουν στις χώρες φοίτησής τους, απόφαση που τίθεται σε εφαρμογή από τις έξι αύριο το απόγευμα, έως και τις 30 Μαρτίου.
Οι απαγορεύσεις ισχύουν και για όσους διέρχονται από τα σημεία διέλευσης, εκτός για ανθρωπιστικούς λόγους και κατόπιν ειδικής άδειας από τον υπουργό Εσωτερικών.
Για σκοπούς ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε όπως διατεθεί ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 700 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος στήριξης δημοσιονομικού περιεχομένου, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Για τον δημόσιο τομέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχουν εξουσιοδοτηθεί οι αρμόδιοι υπουργοί για καταρτισμό σχεδίου λειτουργίας έκτακτης ανάγκης.
Ανέφερε ότι η Διυπουργική Επιτροπή για τον κορονοϊό βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να παρέμβει εκ νέου, αν χρειαστεί, για επαναξιολόγηση της κατάστασης και για ό,τι άλλο επιβάλλεται να γίνει.
Για τα μέτρα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έχει ενημερώσει και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος θα προβεί σε ανακοινώσεις εντός της ημέρας.
Αναγγέλλοντας ότι στις επτά απόψε, οι αρμόδιοι υπουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού και των λειτουργών των μέσων ενημέρωσης διαδικτυακά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες. Υπέδειξε ότι τα όποια μέτρα δεν αρκούν από μόνα τους για διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά απαιτείται αίσθημα ευθύνης από τον καθένα και κοινωνική αλληλεγγύη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία, όπως έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:29

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.