Κούσιος για τις αποφάσεις που θα λάβει το Υπ. Συμβούλιο

Πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης θα εγκρίνει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει εκτάκτως στις έντεκα το πρωί.  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι το πρόγραμμα επεξεργάστηκαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και θα περιλαμβάνει στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των εργαζομένων, με διαφύλαξη θέσεων εργασίας και το επίπεδο των απολαβών των εργαζομένων.
Θα υπάρξει, επίσης, στήριξη των γονέων οι οποίοι αναγκαστικά θα απέχουν από την εργασία τους.
Παράλληλα, θα υπάρξει στήριξη του επιχειρηματικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ενίσχυση της ρευστότητας και της παροχής κρατικής ενίσχυσης σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.
Ο κύριος Κούσιος είπε ότι πρόκειται για θαρραλέο και μεγάλο πακέτο οικονομικής στήριξης που αξιολογείται ως το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απάντησε και στις επικρίσεις των κομμάτων, επισημαίνοντας ότι ήταν παρόντα στη σύσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Οικονομικών, έχουν γνώση των μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την κριτική.
Απαντώντας, επίσης, σε επικρίσεις για μη ικανοποιητικά μέτρα ύστερα από το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι τα μέτρα είναι αποτέλεσμα των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων και της επεξεργασίας των ειδικών συμβούλων του Υπουργείου Υγείας.
Τόνισε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, γιατί τα κρούσματα είναι ανιχνεύσιμα και μόνο ένα κρούσμα είναι μέχρι στιγμής ορφανό. Διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς κι εάν προκύψει ανάγκη, δεν αποκλείεται να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.
Ερωτηθείς για τους φοιτητές, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι το σύστημα αντέχει την επιστροφή τους στην Κύπρο, απευθύνοντας ωστόσο έκκληση όπως παραμείνουν υπό αυτοπεριορισμό για να μη θέσουν σε κίνδυνο αγαπημένα τους πρόσωπα. Τόνισε, ακόμη, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να αρνηθεί την επιστροφή κανενός πολίτη της.
Για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων από το κατοχικό καθεστώς, ο κύριος Κούσιος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε καμία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι δεν είδε ανάλογες αντιδράσεις με εκείνες που υπήρξαν όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων σημείων διέλευσης.Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Πηγή: Ντίνος Φοινικαρίδης

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:29

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.