Πικετοφορία για την Αμμόχωστο στο Λονδίνο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, όπως κάθε χρόνο, η διαμαρτυρία υπό μορφή πικετοφορίας υπέρ της Αμμοχώστου και της κατεχόμενης Κύπρου έξω από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.



Η πικετοφορία διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας με τη συμμετοχή και υποστήριξη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Βασίλης Μαύρου είπε ότι ο" Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ δηλώνει την οργή του και την απέχθεια του αλλά και ταυτόχρονα το μεγάλο του αναβρασμό για το ότι η Τουρκία μαζί με τα φερέφωνα της στην κατεχόμενη Κύπρο, Κουντρέτ Οζερσάι και Ερσίν Τατάρ, που σχεδίασαν και συνωμότησαν στο να βγει απόφαση, όπως ανοίξει η κλειστή περιοχή Αμμοχώστου κάτω από Τουρκο-Κυπριακή διοίκηση, να κατοικηθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των Αμμοχωστιανών από Τούρκους ή ακόμη να δοθούν οι επιχειρήσεις, όπως τα ξενοδοχεία, και σε αλλοδαπούς που θα ήθελαν να επενδύσουν στις κλεμμένες περιουσίες μας».

Ο Δρ Μαύρου καταδίκασε αυτές τις ενέργειες «που δε συνάδουν με τις πρόνοιες του ΣΑ του ΟΗΕ, τις ΕΕ και άλλων οργανισμών και δημιουργούν αντιπαράθεση και ένταση στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων και που αγνοούν ταυτόχρονα τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Κυπριανού-Ντεκτάς και τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, 550 (1984) και 789 (1992) που βασικά ζητούν από την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα κατοχή και ορίζουν ότι η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στα ΗΕ σαν πρώτο βήμα και ότι οι νόμιμοι κάτοικοι της θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους».

Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας μέσω του προέδρου του αποδοκίμασε επίσης οποιαδήποτε σχέδια να κατοικηθεί οποιοδήποτε κομμάτι της Αμμοχώστου ενάντια στις αποφάσεις των ΗΕ αλλά και των συμφωνιών κορυφής των δύο κοινοτήτων. 

Συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτές οι ενέργειες επιφέρουν κύριο πλήγμα στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών και υπονομεύουν ταυτόχρονα την ειρηνική λύση του Κυπριακού βάση των αποφάσεων των ΗΕ».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:37

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.