A. Κυπριανού: "Καταθλιπτικά τα αποτελέσματα της πολιτικής Αναστασιάδη"

Καταθλιπτικά χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, τα αποτελέσματα της πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Αντρος Κυπριανού, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προβεί σε ενέργειες που θα αναγκάσουν την Τουρκία να ακυρώσει τη Navtex, να αποχωρήσει το Μπαρπαρός και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των συνομιλιών. Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ακολούθησε την πολιτική που ζητούσαν τα άλλα κόμματα και όχι την πολιτική του ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ο κύριος Κυπριανού, θα πρέπει να αλλάξει τακτική και να τερματίσει την πολιτική παλινδρομήσεων και αμφιταλαντεύσεων. Καθιστάται πλέον προφανές, πρόσθεσε, ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε το φυσικό αέριο χωρίς λύση και θα πρέπει να ακολουθηθεί τακτική στη βάση στρατηγικής που έχει χαραχθεί,  για απελευθέρωση και επανένωση με λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, τόνισε ότι επί διακυβέρνησης Χριστόφια, δεν υπήρξε ψήφισμα ή έκθεση των Ηνωμένων ΕΘνών που να κάνει αναφορά σε απομόνωση των τουρκοκυπρίων. Υπέδειξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επέλεξε να συγκρουστεί και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι Ρωσία, Γαλλία και Κίνα θα φανούν συνεπείς με τις θέσεις αρχών στο Κυπριακό. Εναποθέτουμε, είπε, τις ελπίδες μας σε αυτές τις χώρες, σε σχέση με την έκθεση για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε επίσης ότι οπισθοδρόμηση υπήρξε και σε σχέση με το προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία. Έχουμε, είπε, όλη τη διεθνή κοινότητα εναντίον μας, και η επιλογή, πρόσθεσε, δεν είναι να πάμε σε σκληρότερες θέσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα μας απομονώσει περισσότερο.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.